(WILL)I AM

William en Kate krijgen speciale nieuwe titels van koning Charles

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesWilliam en Kate krijgen speciale nieuwe titels van koning Charles
RTL

Het is inmiddels een jaar geleden sinds koningin Elizabeth is overleden en Charles (74) koning van Groot-Brittannië en Noord-Ierland werd. Ook William (41) en Kate (41) kregen de titels prins en prinses van Wales. Nu blijkt dat het koninklijke paar extra titels heeft ontvangen. Buckingham Palace maakt bekend dat in totaal negen werkende royals nieuwe militaire titels krijgen.

"Een eer om onze nieuwe militaire banden te dienen"

Het overlijden van koningin Elizabeth heeft een hoop veranderingen binnen de Britse koninklijke familie in gang gezet. Na een herschikking van militaire benoemingen binnen de familie is prinses Kate benoemd tot Commodore-in-Chief van de Fleet Air Arm, Colonel-in-Chief van het 1st The Queen's Dragoon Guards en Koninklijk Eervolle Air Commodore van Royal Air Force Coningsby.

Volgens The Telegraph is die laatste titel een bijzondere voor Kate, want haar grootvader, Peter Middleton, was een RAF-piloot die in 1962 samen met de overleden echtgenoot van koningin Elizabeth, prins Philip, heeft gediend.

Prinses Kate slaat balletje met tennislegende Roger Federer op heilig gras van Wimbledon
Lees ook

Prinses Kate slaat balletje met tennislegende Roger Federer op heilig gras van Wimbledon

Ondertussen is prins William benoemd tot Colonel-in-Chief van The Mercian Regiment, Colonel-in-Chief van The Army Air Corps en Koninklijk Eervolle Air Commodore van RAF Valley, waar hij eerder drie jaar als zoek- en reddingspiloot heeft gewerkt.

De prins en prinses delen het nieuws op hun socialmediakanalen. 'Een eer om onze nieuwe militaire banden te dienen', schrijft het stel onder de video. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Andere leden van de koninklijke familie die nieuwe militaire titels hebben gekregen zijn onder anderen koningin Camilla, prins Edward, prinses Anne, prins Richard, Sophie, de hertogin van Edinburgh en Birgitte, de hertogin van Gloucester.

Lees meer over
Prinses KatePrins WilliamKoning Charles IIIBritse koningshuis