HOOGGEËERD PUBLIEK

Jochem Myjer, S10 en Tineke Schouten aanwezig bij uitblinkerslunch

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jochem Myjer, S10 en Tineke Schouten aanwezig bij uitblinkerslunch
RTL

Onder anderen cabaretier Jochem Myjer (46), winnaar van de Toon Hermans Prijs, en zangeres S10 (22), winnares van een 3FM Award en Edison, waren vrijdag aanwezig bij de uitblinkerslunch. Die werd door koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) aangeboden op Paleis Noordeinde. Ook Tineke Schouten (69), die een oeuvreprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) ontving, was uitgenodigd.

Een uitblinkerslunch, die vaker wordt georganiseerd, is voor 'Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie' in verschillende sectoren. Daarbij wordt gedoeld op bijvoorbeeld cultuur, wetenschap of sport. Met deze lunch willen Willem-Alexander en Máxima hun erkenning en waardering uitspreken voor deze mensen, die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Déze BN'ers werden in het zonnetje gezet bij de uitblinkerslunch
Lees ook

Déze BN'ers werden in het zonnetje gezet bij de uitblinkerslunch

Ook onder anderen Anjet Daanje, winnares van de Boekenbon Literatuurprijs 2022 en Libris Literatuurprijs 2023, schaakgrootmeester Anish Giri, Rusland-correspondent voor de NOS Iris de Graaf en schaatsster Femke Kok waren uitgenodigd.

Waar Willem-Alexander vandaag nog aan tafel zit voor de uitblinkerslunch, was hij eerder deze week in de haven te vinden om de problematiek rondom de drugswereld beter te begrijpen. 

Lees meer over
Jochem MyjerS10Tineke SchoutenKoning Willem-AlexanderKoningin Máxima