DEAREST GRANNY

Prins Harry herdenkt oma queen Elizabeth tijdens speech: 'Ze kijkt blij naar beneden'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images Prins Harry herdenkt oma queen Elizabeth tijdens speech: 'Ze kijkt blij naar beneden'
RTL

Een beladen dag voor de Britse koninklijke familie. Het is precies één jaar geleden dat koningin Elizabeth overleed. Prins Harry (38) staat daar op zijn eigen manier bij stil, door de sterfdag van zijn oma aan te halen tijdens een speech bij de uitreiking van de WellChild Awards in het Verenigd Koninkrijk.

"Ik weet dat ze blij is dat we samen zo'n ongelofelijke gemeenschap in de schijnwerpers blijven zetten"

"Zoals jullie weten, kon ik vorig jaar niet bij de uitreiking aanwezig zijn omdat mijn oma was overleden", begint Harry zijn toespraak op het evenement van de liefdadigheidsorganisatie voor ernstig zieke kinderen. "Zoals jullie waarschijnlijk ook weten, zou zij de eerste persoon zijn geweest die erop stond dat ik toch naar jullie toe zou komen in plaats van naar haar toe te gaan."

Koning Charles staat stil bij sterfdag queen Elizabeth: 'Denk met veel liefde terug'
Lees ook

Koning Charles staat stil bij sterfdag queen Elizabeth: 'Denk met veel liefde terug'

De prins is er dan ook van overtuigd dat zijn oma meekijkt. "Dat is ook precies waarom ik weet dat ze, precies een jaar later, naar beneden kijkt en blij is dat we samen zo'n ongelofelijke gemeenschap in de schijnwerpers blijven zetten."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het is erg onwaarschijnlijk dat prins Harry nog een bezoekje brengt aan zijn familie vandaag. Een woordvoerder van Meghan en Harry laat aan People weten dat zij 'privé zullen stilstaan bij het overlijden van koningin Elizabeth'. Wel is Harry vandaag gespot bij de St George´s Chapel in Windsor, waar zijn oma en prins Philip begraven liggen. Meerdere leden van de Britse koninklijke familie zouden hier vandaag langs gaan. Prins Harry wordt morgen in Düsseldorf verwacht voor de start van de door hem opgerichte Invictus Games, dus de kans is groot hij na zijn bezoekje aan de chapel direct richting Duitsland is vertrokken. 

 

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Hoe wordt er in Engeland stilgestaan bij de sterfdag van de wijlen Queen? Royaltydeskundige Jeroen Snel vertelt:

Lees meer over
Prins HarryKoningin Elizabeth II