DOOR DE OGEN VAN DE KONING

Edwin Evers vond podcast met koning 'een eer' om te maken

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© RVDEdwin Evers vond podcast met koning 'een eer' om te maken
RTL

Edwin Evers vond het 'geweldig' en 'een eer' om de podcast 'Door de ogen van de Koning' te maken ter ere van het tienjarig koningschap van koning Willem-Alexander. Dat vertelt de 52-jarige radio-dj in 'Casa di Beau', een RTL-programma van Beau van Erven Dorens (52).

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Het is toch wel een eer om dat dan te doen", aldus Edwin. "Het is een hele aardige man. Ik vond de setting vooral heel leuk, dat het een podcast was." Volgens de radiod-j wordt voor een dergelijk interview vaker gekozen voor een televisie-interview. Om die reden vond hij het extra leuk dat er voor wat anders, een podcast dus, werd gekozen. "In zo'n setting krijg je een hele andere sfeer", zegt hij.

Koning vindt imitatie van prins Bernhard door Edwin Evers 'humor'
Lees ook

Koning vindt imitatie van prins Bernhard door Edwin Evers 'humor'

Gespannen was hij niet tijdens de opnames, omdat Willem-Alexander 'zelf heel ontspannen' is. 'Je hebt niet het gevoel dat je op een of andere manier ongemakkelijk hoeft te voelen.'

Overigens is Edwin niet betaald voor het maken van de podcast. "Ik heb er geen geld voor gehad, dat had ik ook niet gewild."

In augustus liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de podcast Door de ogen van de Koning ruim 2,6 miljoen keer was beluisterd. Daarbij ging het om alle tien afleveringen tezamen. Edwin sprak met de koning in iedere aflevering apart over een jaar uit het koningschap van Willem-Alexander.

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag een nieuwe aflevering. 

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderEdwin Evers