SPARE ME

Traumaspecialist heeft spijt van interview met prins Harry

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTraumaspecialist heeft spijt van interview met prins Harry
RTL

Arts en traumaspecialist Gabor Maté (79) heeft spijt van zijn interview met prins Harry (39) eerder dit jaar. Mensen kunnen het gesprek alleen bekijken als ze een exemplaar van Harry's boek hebben aangeschaft en daar voelde hij zich achteraf 'ongemakkelijk' over, vertelt hij in de podcast 'The Diary of a CEO'.

De prins vertelt in het interview onder meer over zijn jeugd als lid van het Britse koningshuis. Zo zegt Harry bijvoorbeeld dat hij 'getraumatiseerd' is omdat zijn vader koning Charles weigert hem te knuffelen. Over de uitspraken uit dat interview en andere gesprekken die de prins heeft rond de promotie van zijn boek Spare ontstaat veel ophef. Zo klaagt Harry over de vele media-aandacht in het Verenigd Koninkrijk, een van de belangrijkste redenen waarom hij naar Amerika emigreert, maar doet hij vanwege zijn boek wel veel interviews.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prins Harry viert 39e verjaardag met bier en braadworst in Duitsland: 'Goede fooi gegeven'
Lees ook

Prins Harry viert 39e verjaardag met bier en braadworst in Duitsland: 'Goede fooi gegeven'

Ook Gabor krijgt kritiek op het feit dat hij met Harry in gesprek is gegaan. Van tevoren had hij al een 'voorgevoel' dat hij het beter niet kon doen. "Om het interview te bekijken moesten mensen een exemplaar van Harry's boek kopen en dat vond ik niet eerlijk, 4 miljoen mensen hadden het boek al gekocht: waarom kunnen zij dit interview dan niet bekijken? Moeten ze nog een exemplaar kopen?"

De arts, en volgens hem ook prins Harry, vond dat het interview gratis te volgen moest zijn. "Maar uit puur opportunisme heb ik er toch mee ingestemd. Ik volgde niet mijn gevoel en verloor mezelf door met dit format in te stemmen."

Lees meer over
Prins Harry