MOEILIJKE TIJDEN

Winston Post ging gebukt onder populariteit GTST: 'Ik durfde de straat niet meer op'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLWinston Post ging gebukt onder populariteit GTST: 'Ik durfde de straat niet meer op'
RTL

Begin 2000 maakt Winston Post (50) zijn debuut als Benjamin Borges in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Hij groeit binnen een mum van tijd uit tot dé soaphunk van Nederland. Winston wordt op straat voortdurend aangeklampt door zijn fans. De hysterie is zelfs zo groot dat de acteur te kampen krijgt met straatvrees.

"Ik trok al die mensen om mij heen niet meer"

In een nieuwe aflevering van Oude Tijden legt Winston uit dat hij niet kon dealen met de aandacht van alle soapfans: "Door de populariteit die wij destijds hadden durfde ik anderhalf jaar lang de straat niet op. Ik ben echt mensenschuw geworden vanwege de impact die het had op mij. Ik trok al die mensen om mij heen niet meer."

Sabine Koning blikt terug op 'beladen periode' rond GTST-exit Anita
Lees ook

Sabine Koning blikt terug op 'beladen periode' rond GTST-exit Anita

En dat terwijl Winston voorheen juist graag onder de mensen was. “Ik hou van mensen, ik ben een sociaal dier. Maar in die periode verwaarloosde ik mezelf. Ik ben een pleaser. Ik zei altijd 'ja' tegen de mensen, ik durfde nooit 'nee' te zeggen. Het werd echt een sneeuwbaleffect", vertelt hij aan zijn ex-collega's Bas Muijs en Koert-Jan de Bruijn, die ook te gast zijn.

Winston zoekt zijn toevlucht in zijn auto: "In de auto was ik altijd veilig. Dan deed je gewoon de deur dicht." Toch kunnen de acteurs uit Goede Tijden, Slechte Tijden ook daar niet aan de fans ontkomen. "Zelfs op de snelweg. Dan zaten er mensen naast je en die gingen dan toeteren en zwaaien. Je wilt gewoon even alleen zijn, maar dat was je nooit", aldus Bas.

Hoewel Winston in 2004 besluit om de serie voorgoed vaarwel te zeggen, heeft hij daar nu ondanks alle hysterie om hem heen spijt van. In Oude Tijden doet de oud-soapie zijn verhaal:

Lees meer over
Bas MuijsGTST