Collega's verontrust

Met corona besmette radioloog werkt door in ziekenhuis Den Bosch

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPMet corona besmette radioloog werkt door in ziekenhuis Den Bosch
RTL

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch werkt een radioloog die besmet is met het coronavirus gewoon door. De radioloog is volgens het ziekenhuis onmisbaar 'voor de continuïteit van de zorg'.

Dat bevestigt het ziekenhuis na berichtgeving in het het Brabants Dagblad. De radioloog zou afgelopen woensdag positief zijn getest op corona met een PCR-test. Sindsdien bleef de radioloog werkzaam in het ziekenhuis.

Richtlijn RIVM

Volgens de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu moeten mensen die positief testen op het coronavirus altijd in isolatie.

In 'zeer incidentele gevallen' wijkt het Jeroen Bosch Ziekenhuis van die richtlijn af en mogen medewerkers met een coronabesmetting toch werken, laat het ziekenhuis weten. Dat kan gebeuren als het uitvallen van een medewerker ervoor zorgt dat noodzakelijke zorg niet door kan gaan.

Maatregelen zijn terug van weggeweest: dit komt eraan in strijd tegen corona
Lees ook

Maatregelen zijn terug van weggeweest: dit komt eraan in strijd tegen corona

Medewerkers voelen zich onveilig door de situatie, vertelde een van hen aan het Brabants Dagblad. Volgens het ziekenhuis wordt alleen afgeweken van de richtlijn als de veiligheid van patiënten en medewerkers gegarandeerd kan worden. 

"In deze specifieke situatie hadden we anders moeten ingrijpen in het borstkankerprogramma en afspraken met patiënten moeten afzeggen. In deze uitzonderlijke situatie zijn we daarmee afgeweken van het RIVM-beleid. Er was hier sprake van laag besmettingsrisico en er is in volledige afzondering gewerkt."

Onder die voorwaarden mag iemand die onmisbaar is voor de continuïteit van zorg komen werken, schrijft het ziekenhuis. "Uiteraard alleen met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een medisch mondneusmasker."

Op de intensive cares liggen nu vooral mensen die niet gevaccineerd zijn. Jules is een van hen.
Lees meer over
CoronabesmettingenGezondheidszorgDen Bosch