Japans verpleeghuis

Oudste persoon ter wereld blies dit weekend 119 kaarsjes uit

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© EPAOudste persoon ter wereld blies dit weekend 119 kaarsjes uit
RTL

Kane Tanaka, de oudste persoon ter wereld, mocht afgelopen weekend 119 kaarsjes uitblazen. De Japanse vrouw werd geboren in het jaar 1903, toen ook de gebroeders Wright hun eerste gemotoriseerde vlucht uitvoerden. Als het aan Tanaka ligt, viert ze volgend jaar haar 120ste verjaardag.

Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Kane Tanaka, die naar eigen zeggen van frisdranken en chocolade houdt, werd op 2 januari 1903 geboren als zevende in een gezin met uiteindelijk negen kinderen.

Ze trouwde in 1922 en kreeg vier kinderen en adopteerde er ook nog een. Het Guinness Book of World Records benoemde haar in maart 2019 als oudste mens ter wereld, toen ze 116 jaar oud was.

Oudste persoon ter wereld doet niet mee aan olympische fakkeltocht
Lees ook

Oudste persoon ter wereld doet niet mee aan olympische fakkeltocht

In september 2020, toen Tanaka 117 jaar en 261 dagen oud was, werd ze de oudste mens die ooit geleefd heef in haar vaderland Japan.

62-jarige kleinzoon

De 62-jarige kleinzoon van Tanaka wenste haar in Japanse media nog vele jaren. Zelf hoopt de oudste mens ter wereld volgend jaar haar 120ste verjaardag te vieren. Ook haar achterkleindochter feliciteerde haar via sociale media en wenste haar nog 'veel levensgeluk':

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Uit cijfers van de Japanse overheid blijkt dat Japanse vrouwen gemiddeld ruim 87 jaar oud worden. Japanse mannen worden gemiddeld 81 jaar en een paar maanden.

Recordaantal 100-plussers

Er woont in Japan momenteel een recordaantal 100-plussers. Meer dan 86.500 inwoners van het land hebben die leeftijd bereikt.

Lees meer over
Guinness book of World RecordsOuderdomJapan