Wel nog tv-programma's

Nick & Simon stoppen na zeventien jaar: tijd voor soloplannen

Door RTL Nieuws / ANP ··Aangepast:
© ANPNick & Simon stoppen na zeventien jaar: tijd voor soloplannen
RTL

Na zeventien jaar als muzikaal duo stoppen ze ermee: Nick & Simon, ofwel Nick Schilder en Simon Keizer. Als reden voor de breuk noemt het management van de zangers ruimte voor 'individuele creativiteit' en 'al langer gekoesterde solo-aspiraties'. Wel blijven ze samen tv-programma's maken.

De laatste tijd gingen al geruchten rond dat Nick & Simon uit elkaar zouden zijn gegroeid en dat ieder z'n eigen weg wilde gaan. Begin augustus werd bevestigd dat er 'soloplannen' waren, maar werd hier niet verder over uitgeweid. 

Uitleg bij Jinek

Komende maandag geven de zangers bij Jinek eenmalig tekst en uitleg over hun beslissing om te stoppen als duo. Ook vertellen ze dan meer over de soloplannen die ze hebben.

Bij RTL Boulevard werd enkele weken al vooruitgeblikt op mogelijke solocarrière van de twee zangers:

Wat zouden de soloplannen van Nick Schilder en Simon Keizer financieel voor hen betekenen?

Voordat Nick & Simon definitief stoppen, zullen ze volgend jaar onder de titel Nu Of Ooit nog een aantal afscheidsconcerten geven. Zo treden ze in maart nog op in Zwolle, Alkmaar en Hengelo. Het allerlaatste concert vindt plaats op 10 april. Dan staat er een groot afscheidsconcert in Rotterdam Ahoy op het programma. De kaartverkoop daarvoor begint vandaag. Ook komt er begin november nog een verzamel-cd met alle hits uit.  

Debuut in 2006

Nick & Simon brachten in 2006 als duo hun eerste singles en album uit. De Volendammers zijn onder meer bekend van hun nummers Kijk Omhoog, Pak Maar M'n Hand en Rosanne.

Ook treden ze vaak op in televisieprogramma's en maken ze sinds 2021 deel uit van de supergroep The Streamers. Daarmee treden ze in september nog op in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

The Streamers kondigen nieuw concert aan, mét publiek
Lees ook

The Streamers kondigen nieuw concert aan, mét publiek

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
Nick & SimonMuziekPopmuziekLink in bio