Klagen over de baas

Dronken machinist rijdt haltes voorbij in dolle rit door Stuttgart

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Mauritius Images GmbHDronken machinist rijdt haltes voorbij in dolle rit door Stuttgart
RTL

Een beschonken treinmachinist heeft gisteren in en rond Stuttgart voor chaotische taferelen gezorgd. De 43-jarige man die een trein van de S-Bahn bestuurde, een regionale spoorlijn, reed een aantal stations voorbij. Als hij wel stopte bij een halte, weigerde hij de deuren te openen.

Tussendoor vertelde hij via de intercom zijn passagiers wat een hekel hij heeft aan zijn baan en zijn werkgever, volgens een woordvoerder van de politie. 

Een vrouw die op haar dochter stond te wachten op station Rutesheim en de trein voorbij zag rijden, meldde de dollemansrit bij de politie. Die probeerde de trein te stoppen, maar de man kon nog een ongepland rondje door de stad rijden.

2,8 promille

Uiteindelijk werd hij gearresteerd en bleek hij 2,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Er is een onderzoek naar hem ingesteld wegens ernstige verstoring van het treinverkeer.

Gevaar blijft: meerdere onbewaakte overwegen toch langer open
Lees ook

Gevaar blijft: meerdere onbewaakte overwegen toch langer open

Intercity

In Nederland is in 2008 een machinist aangehouden die onder invloed een intercity bestuurde. Hij stopte onderweg van Schiphol naar Groningen bij station 't Harde, omdat hij dacht dat de trein een aanrijding had gehad. Twee agenten van de spoorwegpolitie die in de trein zaten, vertrouwden het niet en lieten de man een blaastest doen. De machinist had 2 promille in zijn bloed en werd ontslagen.

Lees meer over
TreinenSpoorwegenDuitsland