'We waren erg bang'

Franse journalist maakt live op tv bombardement mee in Oekraïne

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Quotidien / TwitterFranse journalist maakt live op tv bombardement mee in Oekraïne
RTL

De schrik zit er flink in bij een Franse verslaggever en twee van zijn collega's in het oosten van Oekraïne. Precies op het moment dat ze live in een talkshow verslag zouden doen, sloeg vlak bij een bom in. 'We staan allemaal te trillen op onze benen.'

De Franse verslaggever Paul Gasnier is met zijn collega's Héloïse Grégoire en Théo Palfray in het Oost-Oekraïense Kramatorsk. Dat gebied, in de regio Donetsk, wordt nog door Oekraïne gecontroleerd.

Parkeerplaats hotel

Op het moment dat Gasnier live op televisie bij de Franse talkshow Quotidien zou verschijnen, ging het mis. Bekijk de indrukwekkende beelden hier:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Wij waren de enigen buiten en stonden op de parkeerplaats voor ons hotel", vertelde Gasnier even later alsnog live in de uitzending. Hij deed dat vanuit een veilig onderkomen. Geen van de drie raakte gewond, maar of er andere slachtoffers zijn weet hij niet.

'Enorm veel herrie'

"We weten niet eens precies waar de bom insloeg of wat het doelwit was", zei Gasnier. "Er was enorm veel herrie en we zijn meteen weggerend. We staan allemaal op onze benen te trillen."

Hoe groot de afstand tussen hem en de ontploffende bom precies was, weet Gasnier ook niet. "Maar maximaal enkele tientallen meters."

Verslaggever gaat viral: Philip bespreekt in zes talen conflict Rusland-Oekraïne
Lees ook

Verslaggever gaat viral: Philip bespreekt in zes talen conflict Rusland-Oekraïne

Lees meer over
Oorlog in OekraïneTelevisieMediaFrankrijkOekraïne