Ongekend aantal registraties

Al bijna 10.000 nieuwe stamceldonoren na oproep PSV-perschef Thijs Slegers

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / Jeroen PutmansAl bijna 10.000 nieuwe stamceldonoren na oproep PSV-perschef Thijs Slegers
RTL

Inmiddels zijn al bijna tienduizend extra donoren geregistreerd als gevolg van de actie van de ongeneeslijk zieke PSV-perschef Thijs Slegers. PSV en tv-zender ESPN stonden gisteren uitgebreid stil bij de actie.

Dit meldt het Eindhovens Dagblad. Thijs Slegers (46) heeft door een afstotingsziekte niet lang meer te leven en besloot zijn verhaal in te zetten om nog zoveel mogelijk stamcel- en bloeddonoren te werven.

Stamcel- en bloeddonoren

En dit heeft een ongekend aantal nieuwe donorregistraties opgeleverd. Bij Matchis, Het Nederlands Centrum Voor Stamceldonoren, zijn inmiddels 7.000 nieuwe stamceldonoren geregistreerd, die met een ingreep misschien een leven kunnen redden.

Slegers wierf in nauwe samenwerking met Philips en PSV ook bijna 3.000 nieuw bloeddonoren voor bloedbank Sanquin.

Miljoenenprojecten

Normaliter kan het de centra miljoenen kosten om enorme campagnes op te zetten die dit soort aantallen nieuwe donoren opleveren. De hoeveelheid nieuwe aanmeldingen is dan ook een enorme impuls. 

 

PSV-perschef Thijs Slegers ongeneeslijk ziek
Lees ook

PSV-perschef Thijs Slegers ongeneeslijk ziek

Gisteren werd tijdens een uitzending van ESPN uitgebreid stilgestaan bij het lot van Slegers, die samen met zijn vrouw en twee kinderen vocht om na de diagnose leukemie beter te worden.

Dat leek vorig jaar na een stamceltransplantatie te lukken, maar recent kreeg hij te horen dat hij toch is uitbehandeld en dat hij uiteindelijk zal overlijden aan de gevolgen van de afstotingsziekte, zo schrijft de krant. 

Lees meer over
PSVStamceldonatieNederlands voetbalNederland