Marengo

Ridouan Taghi verdedigd door drie nieuwe advocaten

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPRidouan Taghi verdedigd door drie nieuwe advocaten
RTL

Het heeft een tijdje geduurd, maar Ridouan Taghi heeft drie nieuwe advocaten in het Marengo-proces. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti na berichtgeving van Het Parool. Ruperti nam eerder het stokje over van Inez Weski, die vanwege haar arrestatie de verdediging van Taghi neerlegde.

Het advocatenteam wordt gevormd door Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen. Ruperti zegt verder niet op vragen over de verdediging van Ridouan Taghi in te gaan. 

Michael Ruperti verdedigde in het verleden de inmiddels overleden drugshandelaar Charles Zwolsman en meer recent Willem Engel in een opruiingszaak. Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen gelden allebei als oudgedienden in de Nederlandse strafadvocatuur. 

Weski

De vorige advocaat van Taghi, Inez Weski, werd opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met zijn contacten in de buitenwereld hebben gedeeld. Na een voorarrest van ongeveer anderhalve maand, is ze nu weer op vrije voeten.

Rechtbank willigt verzoek Taghi in: gesprek zonder pers en publiek
Lees ook

Rechtbank willigt verzoek Taghi in: gesprek zonder pers en publiek

Marengo is inmiddels, ruim vijf jaar na de start, in de afrondende fase. Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere liquidaties en pogingen daartoe. De uitspraak staat gepland op 20 oktober.

Lees meer over
Ridouan TaghiMichael RupertiInez WeskiStrafproces Marengo