30 seconden stil

Opnieuw gaat het mis: 81-jarige Republikeinse leider 'bevriest' voor pers

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / AFPOpnieuw gaat het mis: 81-jarige Republikeinse leider 'bevriest' voor pers
RTL

Voor de tweede keer in een paar weken tijd lukte het de Amerikaanse politicus Mitch McConnell niet om uit zijn woorden te komen. Na vragen van journalisten bleef de 81-jarige prominente Republikein 30 seconden stil en staarde hij voor zich uit. Volgens zijn woordvoerder voelde hij zich licht in zijn hoofd.

De 81-jarige Mitch McConnell kreeg de vraag van een journalist of hij zich weer verkiesbaar wilde stellen voor 2026 toen het misging. Hij verstijfde en staarde voor zich uit.

Persconferentie afgebroken

Een woordvoerder vroeg hem of hij de vraag gehoord had en toen hij daarop nog steeds stil bleef, besloot ze de persconferentie af te breken. Bekijk het fragment hier:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

McConnell begon na het incident in zijn thuisstaat Kentucky wel weer te spreken, maar de vraag moest herhaald worden en hij gaf zeer beknopt antwoord.

De 81-jarige Republikein maakt sinds 1984 deel uit van de Amerikaanse Senaat. Hij werd in 2020 voor de zevende keer herkozen en is de langstzittende fractievoorzitter in de Senaat. Begin dit jaar zei hij nog tegen verslaggevers dat hij niet van plan is te vertrekken. "Ik ga voorlopig nergens heen."

Ging al eerder mis

Inmiddels zijn er echter zorgen om zijn gezondheid, want een maand geleden stopte de fractievoorzitter ook al midden in een zin met praten. Toen hij niet reageerde op de vraag of het goed met hem ging werd de persconferentie afgebroken.

Hij kwam toen twaalf minuten later terug om te laten weten dat het goed met hem ging en om de persconferentie af te maken. Bekijk dat fragment hier:

Eind juli viel McConnell ook al op toen hij bevroor na vragen van journalisten.

In maart is McConnell kort opgenomen geweest in het ziekenhuis met een hersenschudding na een val. Volgens The New York Times is hij daarna nog zeker twee keer gevallen, alleen zijn woordvoerder heeft dat niet bevestigd.

McConnell zal de volgende keer voordat hij in het openbaar optreedt eerst een arts raadplegen, laat zijn woordvoerder weten.

200.000 Nederlanders werken door na pensioen: 'Kan nu drie keer op vakantie'
Lees ook

200.000 Nederlanders werken door na pensioen: 'Kan nu drie keer op vakantie'

Lees meer over
Republikeinse partijOuderdomVerenigde Staten