Geen account delen

Trucje van Netflix werkt: streamingdienst krijgt er bijna 9 miljoen abonnees bij

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / Ramon van FlymenTrucje van Netflix werkt: streamingdienst krijgt er bijna 9 miljoen abonnees bij
RTL

De maatregel die Netflix deze zomer nam om het delen van een account tegen te gaan, werpt zijn vruchten af. Het bedrijf kreeg er wereldwijd in de afgelopen drie maanden 8,8 miljoen nieuwe abonnees bij. In de VS, Engeland en Frankrijk betaal je straks meer voor de streamingdienst. Voor Nederlandse kijkers verandert de prijs niet.

Netflix kondigde begin dit jaar aan dat het niet langer is toegestaan om een account met meerdere mensen te delen. Deze zomer ging de maatregel in. Marktonderzoeksbureau GfK concludeerde eind september dat in Nederland daardoor minder mensen naar een serie of film op Netflix keken.

Weinig opzeggers

Wereldwijd heeft Netflix er juist veel nieuwe abonnees bijgekregen, meldde het bedrijf gisteren. In jaren steeg het aantal kijkers zelfs niet zo snel. Ter vergelijking: in heel 2022 trok Netflix zo'n 9 miljoen nieuwe abonnees, in de afgelopen drie maanden waren het er 8,8 miljoen.

'Minder bezoekers voor Netflix na stappen tegen delen account'
Lees ook

'Minder bezoekers voor Netflix na stappen tegen delen account'

In totaal betalen er wereldwijd nu zo'n 247 miljoen mensen voor de streamingdienst. Het aantal mensen dat het abonnement opzegde door de nieuwe maatregel viel volgens Netflix mee.

Meer geld, minder investeringen

Het levert Netflix veel extra geld op. De omzet steeg afgelopen kwartaal vergeleken met een jaar eerder zo'n 8 procent tot 8,5 miljard dollar. Onder de streep bleef bijna 1,7 miljard dollar winst over.

Netflix trekt de laatste tijd kijkers met series als Lupin, Beckham en The Fall of the House of Usher. Het bedrijf investeert dit jaar minder in nieuwe series en films, maar dat komt voor een groot deel door de staking die Hollywood maandenlang platlegde.

Prijzen abonnementen

Het bedrijf liet gisteren ook weten dat de prijzen van abonnementen in de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië omhooggaan. Een Amerikaan betaalt voor een normaal abonnement straks geen 10 maar 12 dollar. In Nederland blijft Netflix beschikbaar vanaf 7,99 euro per maand.

Van vieze luiers tot heel de dag ondergespuugd worden: de hitserie 'Papadag' is voor veel vaders herkenbaar.
Lees meer over
NetflixTelevisieNetflixserieFilmLink in bio