Besloten kaartverkoop

Superfan GJ moet en zal naar concert Taylor Swift: 'In 5 landen ingeschreven'

·Aangepast:
© GJ / Getty ImagesSuperfan GJ moet en zal naar concert Taylor Swift: 'In 5 landen ingeschreven'
RTL

Het is een spannende dag voor fans van Taylor Swift. Vanmiddag maakt Ticketmaster bekend wie er ingeloot is voor de kaartverkoop van het concert van de zangeres op 5 en 6 juli 2024 in Amsterdam. GJ Kooijman wil er zo graag bij zijn dat hij zich in vijf landen heeft ingeschreven. "Ik moet en zal erbij zijn."

Er is maar één ding waar GJ (35) uit Amsterdam vandaag aan kan denken. Ergens deze middag verwacht hij een mail van Ticketmaster waarin staat of hij met een speciale code toegang krijgt tot de kaartverkoop. "Eindelijk weet ik dan of ik een stap verder ben in dit chaotische ticketproces", vertelt hij aan Editie NL.

Om zijn kansen te vergroten heeft GJ – die naast 'Swiftie' ook producer en podcastmaker is – zich ook geregistreerd voor de concerten in Engeland, Frankrijk, Zweden en Duitsland. "Ik heb ook mijn moeder en vrienden gevraagd om zich in te schrijven. Ik moet en zal erbij zijn." 

Beleid Ticketmaster

Ticketmaster hanteert een besloten kaartverkoop voor de concerten van Taylor Swift. Mensen die naar haar concert willen hebben zich vooraf moeten inschrijven. Vandaag krijgen zij te horen of ze zijn toegelaten tot de kaartverkoop. Dat betekent echter nog niet dat zij verzekerd zijn van een ticket. Op 12 juli om 14.00 uur start de verkoop volgens het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. 

Taylor Swift hoopt er met dit beleid voor te zorgen dat alleen haar grootste fans een ticket kunnen bemachtigen. In de Verenigde Staten heeft het beleid echter voor veel problemen gezorgd. 

Opnieuw problemen met online kaartverkoop Taylor Swift
Lees ook

Opnieuw problemen met online kaartverkoop Taylor Swift

Hij is al twaalf jaar fan van de zangeres en woonde twee keer eerder een concert bij. "Ik was bij haar allereerste concert in Nederland, in Ahoy. Ze was toen nog veel minder bekend. Er waren maar 4800 van de 12.000 tickets verkocht. Na afloop heb ik haar zelfs mogen ontmoeten op de afterparty. Tegenwoordig kan dat niet meer zo makkelijk." 

GJ heeft Taylor Swift in 2011 ontmoet na afloop van haar concert.© GJ Kooijman
GJ heeft Taylor Swift in 2011 ontmoet na afloop van haar concert.

Succesformule

GJ kan urenlang uitweiden over waarom hij de zangeres zo bewondert. "Ze heeft als jong meisje de countrymuziek op z'n kop gezet door op een heel andere manier te schrijven en zingen dan we gewend waren. Inmiddels is ze echt een ster. Taylor is een van de beste songwriters uit de VS van deze eeuw. De manier waarop ze met woorden speelt, maar ook simpele dingen kan zeggen. Catchy, maar ook gevoelig."

Ook op het podium vindt hij haar geweldig. "Of het nu met dansers, achtergrondzangers of in haar eentje is: ze kan het allemaal. Ik hou zowel van de ballads als van de meezingers. Ze is ook heel erg zichzelf gebleven." 

Daarnaast weet ze volgens GJ precies hoe ze haar fans kan enthousiasmeren. "Ze is heel goed in puzzelen en verstopt bijvoorbeeld hints als er nieuwe muziek aankomt. Zo bleek onlangs ineens dat ze in een video van negen maanden geleden al verwees naar het album dat deze week uitkomt. Ze speelt heel slim met haar fans."

Tickets

Wat voor soort tickets er volgende week worden verkocht is nog onbekend. "Ik heb nog geen idee of het staanplaatsen of zitplekken zijn, en wat de prijs is. Ik heb er best wat geld voor over, want ik weet hoe veel werk er in zo'n show zit en hoeveel mensen eraan meewerken. Maar 200 euro is voor mij wel zo'n beetje het maximale wat ik ervoor zou betalen." 

En als hij voor meerdere landen wordt ingeloot? "Dan zou ik eerst met vrienden overleggen. Misschien is het niet iedereen gelukt om kaarten te scoren en kunnen we elkaar codes doorgeven. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar Amsterdam. Dan hoef ik ook geen vluchten en hotelovernachtingen te boeken."

Eén ding is zeker: deze middag blijft hij in de buurt van zijn telefoon. "Samen met een paar vrienden zijn we constant erover appen. Maar verder probeer ik het los te laten, want het is nu out of my control. Als het gebeurt, gebeurt het."

Update

GJ heeft vandaag aan het einde van de middag laten weten ingeloot te zijn voor de concerten in Amsterdam, Stockholm en München. In Amsterdam is vanmiddag nog een derde concert van Taylor Swift aangekondigd.

Lees meer over
Taylor SwiftEditie NL Link in bioConcertenMuziek