Entertainment

Jean van de Velde wint prijs met Bram Fischer

Door ANP··Aangepast:
Jean van de Velde wint prijs met Bram Fischer
RTL

Regisseur Jean van de Velde heeft met zijn film Bram Fischer zaterdag de publieksprijs gewonnen op het festival Movies That Matter. Het festival, dat films die gaan over mensenrechten en misstanden tegen de menselijkheid, vond de afgelopen week plaats in Den Haag.

Bram Fischer vertelt het waargebeurde verhaal van een Zuid-Afrikaanse advocaat die in de jaren zestig de verdediging van een groep kopstukken van het ANC op zich neemt. Er is het blanke regime veel aan gelegen de groep als voorbeeld te stellen en te veroordelen tot de doodstraf. Gaandeweg de zaak komt Fischer voor lastige morele dilemma's te staan.

De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Paul Muller, Antoinette Louw en Sello Motloung. Bram Fischer draait vanaf 13 april in de Nederlandse bioscopen.

De jongerenjury van Movies that Matter bekroonde de film The Citizen, over een Afrikaanse vluchteling die in Hongarije woont en daar graag staatsburger wil worden."De film roept discussie op over een serieuze zaak en laat je vertwijfeld achter over het onmenselijke vluchtelingenbeleid", oordeelde de jury.