Entertainment

Onverwachts eerbetoon voor Clairy Polak

Door ANP··Aangepast:
Onverwachts eerbetoon voor Clairy Polak
RTL

Clairy Polak is al een tijdje niet meer op de radio te horen, maar dat hinderde de vakjury van mediajournalisten niet om haar woensdag in het zonnetje te zetten. In Hilversum mocht Clairy de Ere-Zilveren Reissmicrofoon ophalen.

Ze kreeg de vakprijs voor haar hele radiocarrière uit handen van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes. Clairy presenteerde in de jaren 90 het VARA-programma De Editie en later zeven jaar lang het Radio 1 Journaal. Na de presentatie van De Klassieken op Radio 4 moest ze tegen haar zin stoppen. ''De radio mist een vaste waarde en die is Clairy Polak'', las Broertjes voor uit het juryrapport.

Clairy sprak van een 'onverwachts eerbetoon'. De oeuvreprijs roept ambivalente gevoelens bij haar op. ''Bij NOVA werd ik gewogen en te links bevonden. Toch kreeg ik vier jaar geleden de Sonja Barend Award. Vorig jaar werd ik door Radio 4 te zwaar gevonden. Ik denk dat mijn prijzenkast uitpuilt als ik me wat vaker had laten wegsturen'', zei Clairy.

Heel blij

Ze beschouwt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon allerminst als een opstapje naar het bejaardenhuis. ''Ik ben er heel blij mee. Trouwens, de wereld is zoveel groter dan het Mediapark of de Mediastad.''

Clairy besloot haar dankwoord met: ''Fijn dat u luisterde, dag!''