Beter goed gejat...

Is miljoenenhit Kygo gejat van Arjen Lubach?

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPIs miljoenenhit Kygo gejat van Arjen Lubach?
RTL

Arjen Lubach heeft een aantal jaar geleden meegewerkt aan een wereldhit, waar niemand iets van weet. De vriend met wie hij hier destijds mee bezig was, heeft het zonder Arjen uitgebracht. Arjen heeft geen euro aan de miljoenenhit verdiend.

"Een half jaar later ging op een ochtend mijn wekkerradio aan en hoorde ik ons liedje"

In een interview met de Volkskrant vertelt Arjen dat hij een aantal jaar geleden met een vriend een paar liedjes schrijft om daar vervolgens mee naar labels te kunnen stappen. Arjen laat weten dat de producer enthousiast is: "Tijdens een van de laatste studiosessies in Los Angeles schreef hij een couplet en een refrein van een liedje, waarna ik een arrangement maakte en de productie deed.Toen ik dat de volgende ochtend liet horen, gingen we uit ons dak: dit was ons beste liedje so far."

De producer vertelt dat hij een akoestische versie van het nummer wil opnemen, maar daarna blijft het stil. Totdat Arjen op een dag zijn nummer op de radio voorbij hoort komen. Arjen verklaart: "Een half jaar later ging op een ochtend mijn wekkerradio aan en hoorde ik ons liedje. Van een andere producer, met een ander arrangement. Ik wist van niks. Het werd een van de grootste wereldhits van dat jaar."

Arjen Lubach duikt theater weer in
Lees ook

Arjen Lubach duikt theater weer in

Op de vraag over welk lied het gaat en wie de maker is wil de presentator niet reageren. Wel vertelt hij dat hij de vriend in kwestie in ieder geval nooit meer spreekt. "Ik heb er weken niet van kunnen slapen. Iedereen die ik het vertelde, zei: een klassieke naaistreek. Welkom in de muziekwereld" vertelt Arjen in de Volkskrant.  

 Een bron die dichtbij de tv-presentator staat vertelt aan RTL Boulevard dat het zou gaan om het lied Fire van Kygo. Arjen zelf is niet bereikbaar voor commentaar. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Arjen Lubach