Schokkende beelden

Beau van slag door verhaal TBS'er Wilco

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Beau Five Days Inside/RTLBeau van slag door verhaal TBS'er Wilco
RTL

De aflevering van Beau Five Days Inside van gisteravond is weer bijzonder. Beau blijft namelijk vijf dagen logeren in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in het Limburgse Oostrum. Hier leert hij verschillende delinquenten kennen. “Dit wordt de engste aflevering uit de hele serie”, vertelt hij.

"Ik kan er wel om huilen"

In de kliniek zitten 1300 patienten, waarvan alleen maar mannen. Beau leert in vijf dagen een aantal patienten kennen die hun verhaal met Beau willen delen. Zo ook Wilco, een patiënt die zelfstandig in de kliniek woont. Hij heeft al tien jaar zijn twee kinderen niet gezien.

Beau van Erven Dorens naar instelling gestuurd
Lees ook

Beau van Erven Dorens naar instelling gestuurd

Wilco vertelt dat hij in de kliniek zit wegens een zedendelict en praat hier openhartig over met Beau. “Mijn relatie liep op een gegeven moment niet lekker. En mijn financiën liepen niet lekker. Als er in je relatie weinig spanning is, ga je dat ergens anders zoeken. En dan ja.. op een foutieve manier ga je dan verder. Ik ben toen een soort spanning gaan opbouwen met iemand en dat is fout afgelopen. En dat was met een minderjarige”, vertelt de patiënt. "Het is geen aanranding, maar het is het betasten van."

Beau is na het verhaal van Wilco helemaal van slag. “Diepe zucht. Ik heb natuurlijk heel gezellig met hem gekletst en ik heb daar een dubbel gevoel over. Ik ben zelf ook vader. Als ik er over nadenk dat zo’n man een hele tijd heeft gespendeerd om zo’n meisje, een minderjarig mens, te grazen te nemen. Wat ie toch wel heeft gedaan op een bepaalde manier. Dat is wanstaltig. Echt verschrikkelijk. Ik kan er wel om huilen.”

Bekijk het fragment hieronder:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Toch ontkomt Beau er niet aan om voor sommige patiënten sympathie te krijgen. “Nu ik vijf dagen tussen deze mensen leef ga ik ze leren kennen. Ik ken ze bij naam, ik groet ze. Ik praat met ze, ik lach met ze. Maar ik raak toch in een spagaat, dat voel ik. Want deze mensen hebben dingen gedaan die onmenselijk zijn.”

Bekijk de hele aflevering terug op RTL XL.

Lees meer over
Beau van Erven Dorens