Samantha Steenwijk wil meedoen aan het Songfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSamantha Steenwijk wil meedoen aan het Songfestival
Songfestival in Lissabon

Samantha Steenwijk timmert al een aantal jaar hard aan de weg. Toch breekt de zangeres pas echt bij het grote publiek door als ze meedoet aan The voice of Holland. Samantha wordt tweede, maar laat nu in de Beau Monde weten grotere plannen te hebben: ze wil meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

"Hoe gaaf is het als je met je werk iets kunt doen voor je land?"

Samantha geeft in de Beau Monde aan een echte chauvinist te zijn: "Als het volkslied klinkt, krijg ik tranen in mijn ogen." De zangeres droomt van een deelname aan het Eurovisie Songfestival: "Hoe gaaf is het als je met je werk iets kunt doen voor je land? Het Songfestival is het mooiste wat er is."

Samantha Steenwijk 10kg afgevallen voor liveshow The voice
Lees ook

Samantha Steenwijk 10kg afgevallen voor liveshow The voice

Sonja Bakker

Samantha Steenwijk vertelt ook over haar strijd met de kilo's. Speciaal voor de liveshows van The voice of Holland valt ze in korte tijd 10 kilo af. Hierbij krijgt ze hulp van Sonja Bakker. Goede vriend Gerard Joling stelde de twee aan elkaar voor: "Gerard is bevriend met Sonja Bakker en blijkbaar had hij een balletje bij haar opgegooid, want die maandag belde ze mij." 

Samantha en Sonja ontmoeten elkaar onder het genot van een, jawel, etentje. Samantha vertelt: "Ik nam een lekkere pasta en dacht: hoe is het mogelijk? Ik ga met Sonja Bakker uit eten en bestel koolhydraten!" Samen bespreken ze een afvaltraject en de kilo's vliegen eraf. Voor de liveshows beginnen is Samantha 10,2 kilo kwijt.

Botox

De Haagse blondine is veel bezig met haar uiterlijk. Ze blonde lokken zijn niet van haar zelf en haar nagels zijn ook altijd tiptop in orde. De 31-jarige Samantha geeft ook toe dat ze wel eens botox gebruikt. Omdat ze als kind veel last heeft van eczeem, grijpt ze op 24-jarige leeftijd al naar het wondermiddel. "Het is totaal niet leuk als je 43 wordt geschat op je 24ste," aldus de zangeres.

Lees meer over
Samantha SteenwijkEurovisiesongfestival