Interpol ontkent signalering

Nepnieuws rond ontvoeringszaak Insiya Hemani

Door John van den Heuvel··Aangepast:
© Nadia RashidNepnieuws rond ontvoeringszaak Insiya Hemani
RTL

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid doet onderzoek naar een anoniem persbericht uit India. Daarin wordt gesteld dat moeder Nadia van de ontvoerde Insiya Hemani door Interpol wordt gezocht voor kidnapping. De internationale politieorganisatie ontkent dat.

"Het is een krankzinnig bericht"

Het persbericht, dat dinsdagochtend naar verschillende redacties is gestuurd, is getekend door een pr-bureau uit India. Interpol laat weten dat het bericht onwaar is, ze weten niets van een signalering.

Vader Insiya wordt niet langer gezocht door Interpol
Lees ook

Vader Insiya wordt niet langer gezocht door Interpol

Op het persbericht staat dat journalisten voor meer informatie contact op kunnen nemen met advocaat Gerard Spong. Hij staat de vader van Insiya, die verdacht wordt van de ontvoering, bij. Spong weigert te reageren op het uitgestuurde persbericht.

Peter Plasman, de advocaat van moeder Nadia, twijfelde vanochtend al aan de authenticiteit van het bericht. "Het is een krankzinnig bericht en waarschijnlijk allemaal gebaseerd op de valse aangifte van de verdachte vader", zegt hij tegen misdaadverslaggever John van den Heuvel van De Telegraaf.

NH meldt: "De afzender, de multinational Conros Group, is niet bereikbaar voor commentaar. De directeur en voorzitter van het Indiase staalbedrijf blijkt Shehzad Hemani, de vader van Insiya."

Lees meer over
Insiya HemaniOntvoering