Oude tijden herleven

Mark de Moor en Marieke Vollaards terug in GTST

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© RTLMark de Moor en Marieke Vollaards terug in GTST
RTL

Een comeback waar waarschijnlijk geen één Goede Tijden, Slechte Tijden-fan meer van had durven te dromen: na 23 jaar keert Tim Immers - dit keer vergezeld van soapliefje Lidewij Mahler - terug naar soapdorp Meerdijk!

“Ik vond het ongelofelijk spannend om weer voor het eerst op de set te staan na al die jaren"

Begin de jaren '90 laat de knappe Tim Immers menig pubermeisje wegzwijmelen bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Met zijn mooie bos krullen en fijne sixpack brengt zwemmer Mark de Moor niet alleen de fans, maar ook de vrijgezelle dames in Meerdijk het hoofd op hol. 

Tim in GTST© ANP
Tim in GTST

Zo heeft Mark een kortstondige verhouding met zijn zwemmaatje Dian Alberts, maar deze prille liefde loopt uiteindelijk op niets uit. Mark besluit - nadat hij door een ongeluk niet meer in staat blijkt te zijn om carrière te maken als zwemmer - naar het buitenland te vertrekken om het daar te gaan maken als fotomodel. 

In de lente van 1995 keert Mark echter plotseling weer terug naar Meerdijk. Hij probeert zijn vriendinnetje Marieke te helpen die het op dat moment erg moeilijk heeft met het verwerken van een zwaar trauma. Marieke is namelijk enkele maanden daarvoor verkracht in café The Heavy Heaven en raakt compleet van het padje af. Het gaat zelfs zo slecht met Marieke dat ze moet worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. Met behulp van Mark weet Marieke haar leven weer op de rails te krijgen.

Nathalie Mourits© ANP
Nathalie Mourits

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het soapkoppel besluit om samen naar zonnig Italië te vertrekken om zo Marieke haar verleden in Meerdijk achter zich te kunnen laten. In de GTST-zomercliffhanger van seizoen 5 is te zien hoe Marieke en Mark afscheid nemen van hun vrienden om aan een nieuw leven in Toscane te kunnen beginnen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

En nu - 23 jaar na dato - zijn Mark en Marieke dus weer terug! Dit keer zal de rol van Marieke Vollaards vertolkt worden door Lidewij Mahler. De brunette was onder andere te zien in Waltz en Flirt, waarvoor ze zelf genomineerd wordt voor een Gouden Kalf. Eerder vertolkte Nathalie Mourits al de rol van Marieke. 

Lidewij Mahler© ANP
Lidewij Mahler

Tim Immers is nog altijd het gezicht achter de rol van Mark de Moor. En daar is de knappe acteur maar wat blij mee! “Ik vond het ongelofelijk spannend om weer voor het eerst op de set te staan na al die jaren. Gelukkig was het als vanouds en voelde het direct als een warm bad met bekende en nieuwe collega’s. Ik ben ontzettend blij dat ik er weer deel van uitmaak van de club.”

De komst van Mark en Marieke zal een hoop stof doen laten opwaaien, zo laat RTL vandaag weten. "De twee oude bekenden zijn in seizoen vijf van GTST als stel geëmigreerd naar Italië, maar inmiddels vinden ze het tijd de Toscaanse zon weer in te ruilen voor een plek in het vertrouwde Meerdijk. Ze willen daar een nieuw bestaan opbouwen nadat ze alles zijn kwijtgeraakt. Het is iets dat het stel koste wat kost geheim wil houden en daarom houden ze de schone schijn op. Mark is door de jaren heen kunstenaar geworden en gaat samenwerken met Ludo en Bing. Mark en Marieke zijn ook nog steeds gelukkig getrouwd, maar ook daarbij is niet alles wat het lijkt en heeft Mark veel met Marieke te stellen."

Vanaf maandag 17 mei (10 mei bij Videoland) is de familie de Moor weer te zien in de serie. 

Lees meer over
Tim ImmersGTST