our 12 points go to...

Within Temptation-zangeres lid vakjury songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWithin Temptation-zangeres lid vakjury songfestival
RTL

Sharon den Adel, de zangeres van Within Temptation, is dit jaar de voorzitter van de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Songfestival. Zij en vier andere Nederlandse professionals uit de muziekindustrie beoordelen in de juryfinale op woensdag en vrijdag de liedjes die worden gezongen, bevestigde Avrotros maandag.

Het resultaat van de jury is de helft van het totale puntenaantal. Ieder land dat deelneemt aan het festival levert een vakjury. De keuze is opvallend; eerder werd Den Adel genoemd als een serieuze kandidaat om Nederland dit jaar in Lissabon te vertegenwoordigen.

Waylon aangekomen in Lissabon voor Songfestival
Lees ook

Waylon aangekomen in Lissabon voor Songfestival

Zanger Waylon, die dat nu doet, kwam maandag in Lissabon aan. Hij moet dinsdag voor het eerst repeteren. Waylon reisde naar de Portugese hoofdstad met zijn eigen tourbus.

Waylon doet mee met het nummer Outlaw in ‘Em. De bookmakers hebben er geen vertrouwen in dat de zanger ver komt; hij stond vorige week op de veertiende plaats in de lijsten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Eurovisiesongfestival