Slogan ‘AllAboard’ gaat niet op voor Waylon

Door Aran Bade··Aangepast:
© RTL BoulevardSlogan ‘AllAboard’ gaat niet op voor Waylon
Songfestival in Lissabon

Er is een heuse boycot van de pers van Waylon op dit moment. Onze RTL Boulevard-reporter Aran Bade is in Lissabon en geeft zijn mening over het voorval.

"Bij de Nederlandse delegatie staat de tv vanavond in het hotel waarschijnlijk op de achtergrond aan. De Telegraaf en AD hebben een boycot aan hun broek gekregen door Team Waylon. Beiden partijen worstelen met de uit de hand gelopen ruzie.

In Lissabon lijkt het niet meer goed te komen tussen beiden. De omroep AVROTROS wil samen met team Waylon eensgezind weer terug naar Nederland. Daniel Dekker laat vanochtend bij Bart Arends op Radio 2 weten dat kritiek hebben zeker mag, maar afbranden niet. Ze begrijpen de beslissing van Waylon."

Hier moet je op letten vanavond bij het songfestival
Lees ook

Hier moet je op letten vanavond bij het songfestival

"In Nederland is de veelgehoorde reactie dat een boycot van pers nooit in je voordeel werkt. Het is een heftige maatregel, waarbij je de media tegen je in het harnas jaagt.

Ook wij zijn in Lissabon en doen verslag van de weg naar de finale. Waylon heeft ons gisteren zelf tijdens een interview uitgelegd waarom hij deze beslissing heeft genomen. Een persoonlijke ruzie met de AD-journalist rondom de bekendmaking van zijn inzending staat nog steeds normale communicatie in de weg.

Ook De Telegraaf hoeft geen interview meer te verwachten. De negatieve berichtgeving na de eerste repetitie zou de reden zijn."

"We vinden het jammer dat de collega’s niet meer met Waylon kunnen spreken. Het komt de sfeer niet ten goede. Aan de andere kant zou een persoonlijke ruzie volgens team Waylon bij het AD de oorzaak zijn van stelselmatige negatieve berichtgeving in de krant.

Ik vind dat je moet kunnen schrijven wat je wil. Daar is het songfestival bij uitstek voor bedoelt. Net als met voetbal heeft iedereen een mening. Ik begrijp ook de sentimenten die nu spelen bij Waylon, maar mij lijkt het de beste manier om om te gaan met kritiek door er overheen te stappen en je op het positieve te concentreren. In 2014 met de Common Linnets was dit ook de strategie toen er een storm van kritiek kwam op Calm After The Storm.

Waylon heeft daar nu geen zin in. Waarom praten met verschillende journalisten die volgens hem bij voorbaat al negatief zijn en een zure pen hebben. Het gevolg is wel dat de boycot onderwerp wordt van gesprek en niet meer het lied Outlaw In 'Em, waar we eigenlijk voor naar Lissabon zijn gekomen."

"De slogan hier op het songfestival dit jaar is ‘AllAboard’. Een kop koffie en overleg met betrokkenen zou het beste zijn. Maar outlaw als Waylon is zit dat er niet in hier in Portugal."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste songfestivalnieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

 

Lees meer over
Aran BadeWaylonEurovisiesongfestival