black and white

Waylon reageert op racistische uitspraken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWaylon reageert op racistische uitspraken
RTL

Waylon stond afgelopen weekend te shinen namens Nederland in Lissabon. Toch is niet iedereen even enthousiast over zijn optreden. Op Instagram laat de zanger weten hoe hij denkt over alle commotie rondom zijn optreden.

"Ik heb dit probleem nooit begrepen en daar schaam ik me niet voor"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

“Dit jaar was ik de gelukkige die het songfestival avontuur nog eens mocht meemaken”, begint de zanger zijn betoog.“U weet inmiddels hoe het is afgelopen. Over alle randzaken mag u uw eigen mening vormen, ik heb vanuit m'n hart en verstand gehandeld en sta nog steeds achter iedere beslissing”, aldus Waylon.

Waylon boycotte media vanwege racisme
Lees ook

Waylon boycotte media vanwege racisme

De zanger heeft dus nergens spijt van en zou het de volgende keer weer precies hetzelfde aanpakken. Dat niet iedereen zijn mening deelt is voor Waylon moeilijk te begrijpen. Toch snapt Waylon dat het voor hem, als blanke man misschien anders ligt: “Ik realiseerde me dat het voor ‘de blanke’ heel normaal is om gezien te worden en tegelijk vond ik het jammer om me dat te realiseren, want het geeft de kern van de pijn weer”, zegt hij.

“Zoals ik al zei, ik ben een simpele boer uit Apeldoorn die dit probleem nooit begrepen heeft en daar schaam ik me niet voor. Onwetendheid is zalig in sommige gevallen.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Waylon