Strijd der titanen

'Bas aan kop in race om winnen Utopia-titel'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Utopia'Bas aan kop in race om winnen Utopia-titel'
RTL

Vandaag hebben de Utopianen hun stem mogen uitbrengen op de finalist waarvan zij vinden dat diegene de titel Utopiaan Van De Eeuw verdient. En die stemronde heeft een verrassende wending gekregen!

"Jij speelt ook gewoon een spel"

Bas heeft wekenlang samengespeeld met de tweeling Fay en Demi om zo al hun concurrenten uit te kunnen schakelen. Van Beau, Billy, Cemal tot aan Romy... één voor één werden de publiekslievelingen vakkundig het SBS 6-programma uitgewerkt.

Echter heeft Bas vandaag plotseling besloten om zijn pact met de dames te verbreken en dus lijkt Fay nu naast de jackpot te gaan grijpen...

De stemming© ANP
De stemming

Bas geeft Fay namelijk geen één stem, terwijl hij eerder haar nog beloofde om zes stemmen te geven. "Met Demi en Fay heb ik tactisch gespeeld onder het mom van 'het is maar een spel', maar ik verdien het niet om te winnen", legt Bas uit. "Fay krijgt er nul van mij en Demi één", zegt Bas.

De zusjes schrikken hiervan en reageren heftig op Bas zijn stemmen. "Jij speelt ook gewoon een spel", roept Demi boos uit. Fay valt haar zusje bij maar al gauw wordt de discussie gestopt. Bas gaat verder met zijn stemmen: Mehmet krijgt er drie van Bas en Ivan zes.

Bas krijgt bijval van Ivan. Ook hij geeft geen één stem aan Fay. "Zowel Bas als Mehmet verdienen het in mijn ogen om te winnen, maar toch krijgt Bas mijn zes stemmen", besluit Ivan. Zijn drie stemmen gaan naar Mehmet.

Demi in tranen© Utopia
Demi in tranen

Nadat alle Utopianen hun stem hebben uitgebracht is de voorlopige tussenstand als volgt: Bas gaat aan kop met vijftien stemmen, op de voet gevolgd door Ivan met dertien stemmen, Demi met negen stemmen, Mehmet met zeven stemmen en hekkensluiter Fay met zes stemmen.
 

Vooralsnog staat Bas dus op de eerste plaats wat betreft het winnen van de felbegeerde titel. Of hij ook daadwerkelijk er met de hoofdprijs vandoor zal gaan zal vrijdagavond moeten blijken. Dan wordt de grande finale van Utopia uitgezonden bij SBS 6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Tv-programma