heftig

Ex on the Beach-deelneemster ongeneeslijk ziek

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© MTVEx on the Beach-deelneemster ongeneeslijk ziek
RTL

Jamecia zit in het nieuwste seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. En hoewel alles koek en ei lijkt met de zwoele Belg, doet ze nu een heel heftig boekje open: ze is ongeneeslijk ziek.

"Misschien zit ik binnen twee jaar in een rolstoel"

Aan het Belgische weekblad TV Familie doet Jamecia haar heftige verhaal: "Twee jaar geleden kreeg ik een onaangename druk boven mijn linkeroog." Nadat het steeds ernstiger werd besloot de Double Dutch-ster naar de dokter te gaan. 

Jamecia werd van hot naar her gestuurd, want geen enkele dokter of specialist kon iets ontdekken. Totdat ze in het ziekenhuis kwam. "De neuroloog kwam met het vreselijke nieuws: multiple sclerose." 

Geneviève Fox spoelt aan in Ex On The Beach
Lees ook

Geneviève Fox spoelt aan in Ex On The Beach

Jamecia viel dankzij de medicatie enorm af. "Voor mijn figuur was dat leuk, maar voor mijn borsten was 't een ramp." Ze besloot daarom een borstvergroting te nemen. Met kleine borsten voelde ze zich enorm onzeker en ongelukkig. "Ik wilde ook niet dat MS mijn héle leven zou bepalen, tot mijn uiterlijk toe." 

Toch houdt Jamecia haar ziekte redelijk verborgen in Ex on the Beach. "Ik probeer gewoon zo positief mogelijk te zijn. Alle tijd die ik in negativiteit en zelfmedelijden stop, krijg ik nooit meer terug."

De Ex on the Beach-hottie maakt er voor nu het allerbeste van. "Het kan zijn dat mijn verdere aftakeling nog twintig jaar erg traag verloopt, maar ik kan net zo goed over twee jaar in een rolstoel zitten." 

Dat is ook de reden dat ze geen kinderen wil. "Ook een man die al kinderen heeft, vind ik moeilijk. Ik ben dol op kinderen, maar ik zou het heel egoïstisch vinden om ze zelf te willen. Ik weet niet hoe lang en hoe goed ik voor hen zou kunnen zorgen." 

Lees meer over
MTV