Slechte tijden

Sjoerd Bouwhuis verlaat Meerdijk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSjoerd Bouwhuis verlaat Meerdijk
RTL

Slecht nieuws voor alle GTST-fans: na ruim zeven jaar pakt Sjoerd Bouwhuis zijn spullen om Meerdijk voorgoed te verlaten.

"Ik ben altijd helemaal voor de rol gegaan, maar er zijn veel meer dingen die ik kan en wil doen"

Voor velen is het vast een shock dat Sjoerd niet langer te zien zal zijn in de bekende soap. Maar volgens Guido Spek, de acteur die Sjoerd speelt, is het tijd om aan nieuwe avonturen te beginnen. "Ik heb het enorm naar mijn zin bij GTST. Ik ben altijd helemaal voor de rol gegaan, maar er zijn veel meer dingen die ik kan en wil doen; schrijven, het theater in en muziek maken", vertelt hij. Veel ambities dus voor de knappe acteur. 

Toprak Yalciner maakt haar comeback in GTST
Lees ook

Toprak Yalciner maakt haar comeback in GTST

Guido gaat verder en heeft veel nieuwe plannen, en daar past Sjoerd Bouwhuis niet in. "Wanneer ik heb bedacht dat ik wilde stoppen? Dat was ruim een jaar geleden tijdens de meivakantie. Ik lag in bad in een huisje in de bergen en had al een week niet meer naar social media gekeken. Dan komen de ideeën."

Nu hij zeeën van tijd heeft is er plek voor nieuwe toffe projecten. Vanaf september staat hij op de planken in het theaterstuk Late Lente als een jazzpianist. Daarnaast is hij bezig met eigen liedjes schrijven en een geheim project genaamd The AbroadCaster, waar hij nog niet veel over los mag laten. 

Een nieuw tijdperk breekt dus aan voor de soapie, en dat is best spannend. "Ik ben niet bang voor 'het grote zwarte gat', maar ik ben wel benieuwd of ik het publiek en de fans van Sjoerd zo ver kan krijgen om te gaan kijken naar wat Guido doet."

Dat wordt even wennen als de hottie niet meer te zien is in Meerdijk. De ruige Sjoerd is een bekende in het kleine dropje. Met zijn charmes wist hij de dames om zijn vingers te winden en hij heeft al verschillende gebroken harten op zijn naam staan.

Ook zijn de nodige drama's hem niet onthouden: het tragische verlies van zijn broer Edwin, de heftige cocaïneverslaving en het onverwachte vaderschap van zoontje Bram. Heel wat voor iemand die nog in de bloei van zijn leven staat. 

Zijn impulsieve acties zorgde voor een hectische leven, erg amuserend. Ook had hij een zachte kant die hij af en toe liet zien, waardoor de fans van hem zijn gaan houden.

Een ding is duidelijk: Sjoerd en Guido zien we voorlopig niet meer terug in GTST. Maar je weet het maar nooit in Meerdijk...

Lees meer over
Guido SpekGTST