In therapie

Temptation VIPS-Ruud kon geen weekend zonder drugs

Door RTL Boulevard/Concentrate Velvet··Aangepast:
© RTLTemptation VIPS-Ruud kon geen weekend zonder drugs
RTL

Ruud Zwaan kennen we natuurlijk van Utopia en inmiddels ook van Temptation Island VIPS. Je zou denken dat de knappie ontzettend zelfverzekerd is met al dit succes, maar niets is minder waar.

"Het werd een visuele cirkel waar ik niet echt uit kwam"

Tijdens In Therapie van Concentrate Velvet vertelt Ruud over zijn onzekere verleden en de gevolgen hiervan. Hij zat een tijd niet lekker in zijn vel en had geen goed zelfbeeld waardoor zijn leven vast liep.

Om van de onzekerheid af te komen zocht Ruud de bekendheid op. Hij dacht dat de roem en alle aandacht hem een boost zouden geven, maar hij kwam erachter dat dit maar een tijdelijke oplossing was.

Temptation-Deborah in therapie door breuk Tim
Lees ook

Temptation-Deborah in therapie door breuk Tim

Hij wilde zijn problemen het liefst oplossen maar is naar eigen zeggen veel te lang door gegaan. Zo ver dat hij niet meer gelukkig was met zichzelf. Rond zijn twintigste ging Ruud elk weekend uit, en daarbij mocht een pilletje en wat coke niet ontbreken. 

In het weekend ging hij helemaal los, maar het gevolg was dat hij de hele week moest bijkomen."Het werd een vicieuze cirkel waar ik niet echt uit kwam," vertelt hij.

Door hulp te zoeken en in therapie te gaan kon Ruud aan zichzelf gaan werken: "De therapie heeft me erg goed gedaan, ik ben mezelf gewoon gaan herprogrammeren."