rising star

Hoe is het nu met de jarige eliZe?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHoe is het nu met de jarige eliZe?
RTL

De jarige Elise van der Horst timmert onder haar artiestennaam eliZe lekker aan de weg in het zonnige Los Angeles. Toch liggen haar roots in ons kleine kikkerlandje, en ze is dan ook regelmatig in het land te vinden. Maar waar kennen we de prachtige dame ook alweer van?

Zeg je eliZe, dan zeg je het Tietenlied van Kinderen voor Kinderen! Hét moment waardoor het balletje ging rollen. En dat terwijl het compleet anders had kunnen lopen. Het feestvarken zelf was namelijk helemaal niet van plan om auditie te doen.

“Daar ben ik veel te verlegen voor”, verklaarde ze vorig jaar over deze periode aan LINDA. “Mijn moeder zat samen met een vriendin van haar op een zangkoor. Het zoontje van die vriendin deed auditie. Omdat ik veel bezig was met zingen, vroeg mijn moeder of ik dat ook wilde.”

Hoe is het nu met de Vlaamse hitzangeres Belle Perez?
Lees ook

Hoe is het nu met de Vlaamse hitzangeres Belle Perez?

Haar auditie is een daverend succes en geeft de zangeres een vliegensvlugge start. Vanaf haar achtste tot aan haar viertiende zingt het tietenmeisje de longen uit haar lijf. Ook tijdens haar middelbare school carrière blijft Elise de hele dag door zingen. Ze hoefde dan ook niet twee keer na te denken toen ze werd gevraagd door de makers van Kinderen voor Kinderen om deel te nemen aan een speciale tour.

In 2004 staat de wereld van de schone dame pas echt op z’n kop als het super hippe Spinnin’ Records haar een deal aanbiedt die ze niet kan weerstaan. Samen met de grootste Deense producers gaat ze aan de slag met het ontwikkelen van haar eigen sound.

In 2006 neemt de solocarrière van eliZe een vlucht als ze haar eerste single Shake lanceert. Natuurlijk kan een tweede kneiter van een hit niet ontbreken en daarom dropt ze snel haar tweede plaat Automatic. Ook deze schiet door het dak.

In 2009 kruipt de jarige jet zelf achter de schrijftafel en tovert de mooiste zinnen uit haar pen voor haar eigen album.

Niet alleen in ons koude kikkerlandje is haar ster rijzende, ook in het buitenland gaat de 36-jarige als een tierelier. Zo schittert ze op bühnes in België en Duitsland, maar ook Japan, China en Australië! Overal staan ze te swingen op de beats van de Automatic-zangeres.

Dat de vrouw meer in haar macht heeft dan alleen deuntjes zingen bewijst ze wanneer ze aan het presenteren gaat voor de Kids Top 20. Ze kan het zingen niet loslaten, maar toch voelt ze het kriebelen om nóg meer te doen. Ze grijpt dan ook haar kans als ze wordt gevraagd om de microfoon te omarmen voor So You Think You Can Dance. 

© ANP

Inmiddels woont de brunette al een tijdje in het bruisende LA waar ze veel modellenwerk doet en aan het touren is. Toch vergeet ze haar eigen land ook niet en is ze regelmatig in Hollandia te vinden. Zo trad ze afgelopen maand nog op tijdens de Miss Nederland verkiezing. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Maar dat betekent niet dat de jarige het zingen opzij heeft gezet. Integendeel, naast het presenteren voor Q-sport is ze het gezicht van de meidenband Saga. En dat klinkt zo:

Voorlopig staat eliZe nog volop in de spotligts en dat heeft ze allemaal te danken aan de inmiddels legendarische tekst: "Help! Ik krijg tieten”

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.