Linda 2.0.

Babette van Veen blij met karakterswitch GTST's Linda Dekker

Door RTL Boulevard/De Volkskrant··Aangepast:
© ANPBabette van Veen blij met karakterswitch GTST's Linda Dekker
RTL

Babette van Veen vertolkte in de jaren '90 de rol van de gewiekste mannenverslinder Linda Dekker. Dertien jaar na dato keerde Babette terug op het vertrouwde soapnest, maar haar alterego is inmiddels veranderd in een echte moederkloek. En dat vindt de inmiddels 50-jarige soapie maar wat fijn!

"De oude Linda stond verder van me af"

Babette van Veen vertelt in De Volkskrant de rol van Linda Dekker nu een stuk leuker te vinden dan zo'n twintig jaar geleden. "De nieuwe Linda is heel leuk. Als moeder maak ik dezelfde dingen mee als zij. De oude Linda stond verder van me af. Ze was gemeen en verslond mannen. Het had van mij wel wat minder gemogen. Soms gaf ik een acteur 's ochtends een hand en lag ik 's avonds bij hem in bed."

Babette van Veen denkt nog vaak aan Guusje
Lees ook

Babette van Veen denkt nog vaak aan Guusje

Babette geniet volop van haar baan bij Goede Tijden, Slechte Tijden. "Spelen in GTST is een zegen. Natuurlijk is het lopendebandwerk en moet ik keihard werken, elke week weer, maar het is wel mijn vak. Ik speel. Dat is rijkdom. We nemen vijf afleveringen van vijfentwintig minuten op in drieënhalve dag. Daarnaast repeteren we anderhalve dag. Hup, gaan met die banaan."

"Ik geniet er nu meer van dan in mijn eerste periode. Gerenommeerde gastacteurs die zich eerder tegen Goede tijden hadden afgezet, vinden het altijd heel jammer als ze doodgaan in de serie. Want het is zo leuk. Ja, logisch. Anders zouden we het echt niet zo lang volhouden. We houden van het werk en we nemen het serieus. Dat moet ook, want anders vlieg je er snel uit."

Babette van Veen zal ook in seizoen 29 van GTST te zien zijn. De eerste aflevering van de nieuwe reeks is te bewonderen op maandag 3 september bij RTL 4. 

Lees meer over
GTST