#metoo

'Asia Argento verwijderd uit X-Factor Italië'

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
'Asia Argento verwijderd uit X-Factor Italië'
RTL

Mochten de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Asia Argento kloppen, dan raakt ze haar baan als jurylid bij X-Factor Italië kwijt. The New York Times publiceerde een artikel op basis van documenten die de krant in handen kreeg, waaruit zou blijken dat ze het slachtoffer Jimmy Bennett in 2013 seksueel aangevallen zou hebben, terwijl hij toen pas 17 jaar was en zij 37.

"Er rest ons geen andere keus dan uit elkaar gaan als de beschuldigingen op waarheid berusten"

De krant schrijft dat Asia, een van de leidende figuren in de #metoo-beweging, Bennett destijds 380.000 dollar (330.000 euro) heeft betaald. De documenten, die door een anonieme partij naar The New York Times zijn gestuurd, bevatten een selfie uit mei 2013, waarop de twee samen liggend in bed te zien zijn.

Asia Argento jurylid van Italiaanse X Factor
Lees ook

Asia Argento jurylid van Italiaanse X Factor

Sky Italia en Fremantle Media Italia, de producenten van X-Factor, hebben via een statement laten weten maatregelen te treffen als blijkt dat het verhaal klopt. "Asia is gekozen voor deze baan vanwege haar muzikale talent, maar er rest ons geen andere keus dan uit elkaar gaan als de beschuldigingen op waarheid berusten."

Asia noemde haar rol in X-Factor 'bevrijdend', nadat ze maandenlang stelselmatig werd uitgemaakt voor 'slet' en 'aandachttrekker', nadat ze als een van de eerste vrouwen opstond tegen Harvey Weinstein. Ze heeft nog geen reactie gegeven op het artikel uit The New York Times.

Lees meer over
Harvey Weinstein