heftig

Emotionele column Peter Heerschop over ongeluk in Oss

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEmotionele column Peter Heerschop over ongeluk in Oss
RTL

Elke vrijdag schuift Peter Heerschop aan bij Edwin Evers om de week door te nemen in zijn column Lieve Marianne. Deze week neemt 'ie de tijd om het over 't ongeluk in Oss te hebben van gisteren.

"Ik kijk door de ogen van de machinist, ik voel de tranen van onmacht, wat nu?"

Na het doornemen van de week staat Peter uitgebreid stil bij het verschrikkelijke ongeluk in Oss. "Hoe kun je samenzijn als het ergst denkbare is gebeurd. Het ergst denkbare voor iedere vader en moeder", begint hij.

Er is duidelijk een snik te horen in de stem van Peter. "Ik zie die karren vaak rijden. Ik hoor dan de kinderen praten, lachen en zingen. Ze zijn dan op weg om iets te leren."

Koningin Máxima reageert op drama in Oss: 'Geen woorden voor'
Lees ook

Koningin Máxima reageert op drama in Oss: 'Geen woorden voor'

Peter vervolgt: "De kar sloeg op hol en ze weten niet wat er is gebeurd, maar er was een trein. Ik kijk door de ogen van de machinist, ik voel de tranen van onmacht, wat nu? Door de ogen van de begeleidster die op de kar rijdt. De tranen van ongeloof, wat nu? Door de ogen van het zwaargewonde kind, tranen van pijn en onbegrip, wat nu?"

En dan komt Peter bij de ouders: "Mijn God, de ouders. Alles in mij is vader. Ik zoek een oude foto van mijn dochter. God, wat was ik blij. Hou elkaar vast, het is uiteindelijk het enige wat we hebben het is het enige waardoor we er allemaal op vooruit kunnen gaan."

De emotionele Lieve Marianne kun je hier terugluisteren

Lees meer over
Peter HeerschopEdwin Evers