begeleiding

Beau is terug: nu met Het Rotterdam Project

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Pien EggermontBeau is terug: nu met Het Rotterdam Project
RTL

Drie jaar na het succesvolle tv-programma The Amsterdam Project is Beau van Erven Dorens terug met Het Rotterdam Project. Hierin volgt Beau vijf Rotterdamse daklozen, die hij helpt in hun strijd om van de straat te komen.

"Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit?"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Tijdens het project in de tweede stad van Nederland krijgen daklozen Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) alle hulp van Beau die ze nodig hebben én een pinpas met 10.000 euro.

"Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een deel van hun schulden aflossen of een kamer huren", laat Beau weten. "En dan kunnen ze gaan nadenken: hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Geld is daarin essentieel." 

Beau in de running voor Gouden Televizier-Ring
Lees ook

Beau in de running voor Gouden Televizier-Ring

Het Rotterdam Project is het vervolg op The Amsterdam Project. Hierin volgde Beau Chayenne en haar zoontje, Marco, Gerrie, Alan en Lolle. En zijn hulp tijdens het project heeft geholpen, want Chayenne woont inmiddels op zichzelf, heeft een opleiding gevolgd en werkt nu in een hotel als hostess. En ze is opnieuw zwanger!

Marco heeft ook hard aan zichzelf gewerkt en woont inmiddels in het buitenland waar hij kok is in een restaurant. Alan begeleidt daklozen in Het Haarlem Project, een spin-off die niet op tv te zien is en Lolle zit nog steeds warm en droog bij het Leger des Heils. 

Bij Gerrie gaat het met wat meer ups en downs. Hij had een baan en eigen huis, maar is inmiddels alles weer kwijt. Wel is hij druk bezig met rijlessen en wacht hij op een nieuw huis. "Ik ben heel trots dat zij het zo goed doen", laat Beau weten over de vijf Amsterdammers die hij drie jaar geleden volgde. 

Toch maakt hij Het Rotterdam Project niet zomaar. "De daklozenproblematiek blijft bestaan. Er komen helaas meer daklozen bij dan ooit!" 

Het Rotterdam Project is vanaf 30 oktober om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Lees meer over
Beau van Erven Dorens