een pilletje aub

Jeroen Pauw bekent drugsgebruik

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJeroen Pauw bekent drugsgebruik
RTL

Het Amsterdam Dance Event is losgebarsten. Reden genoeg voor Jeroen Pauw om het gisteren in zijn talkshow over het drugsgebruik in Nederland te hebben. En de presentator blijkt er zelf ook niet vies van te zijn.

"Ik gebruik het zelf ook wel"

Het is hét XTC-feest van de hoofdstad, het Amsterdam Dance Event. Het spektakel is gisteren van start gegaan en daarom organiseerde Pauw een debat over de verantwoordelijkheid van de gebruiker bij drugscriminaliteit.

Aan tafel zitten burgemeester van Breda Paul Depla, fractievoorzitter van ChristenUnie Amsterdam Don Ceder, advocaat Jan Vlug en gebruikers Gino van Dam en Jill Mathon. Jeroen stelt al gauw de vraag: "Wie gebruikt er wel eens drugs hier aan tafel? Ik zelf ook wel."

 

Jeroen Pauw nu zelf te gast in 5 jaar later
Lees ook

Jeroen Pauw nu zelf te gast in 5 jaar later

Op die vraag steken alleen Gino van Dam en Jill Mathon hun hand op, die zijn uitgenodigd omdat ook zij wel eens drugs gebruiken. Pauw bevestigt dan nogmaals dat hij daar bijhoort. "Er zitten hier twee mensen, naast ikzelf, die zeggen: 'Ik gebruik wel eens wat.' Ben je je bewust van het geweldaspect?"

De mening van Pauw over drugs is in elk geval duidelijk. Hij zegt tijdens het debat: "Ik vind eerlijk gezegd: het is crimineel omdat het verboden is. Tabak en drank, die ook niet per se goed zijn voor de gezondheid, zijn niet verboden en dan wordt het gereguleerd. Je kunt zien hoeveel alcohol en nicotine erin zit. Je kunt het op plekken kopen, dus je weet dat het gekeurd is en je er niet ziek van wordt. Je weet dan waar je aan toe bent. Als je dat met drugs ook zou doen, dan zou je geen criminaliteit hebben en zou je denk ik ook geen slachtoffers hebben."

Lees meer over
Jeroen Pauw