Brute ontvoering

'Overmeesterde verdachte ontvoering Insiya komt niet naar proces'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Nadia Rashid'Overmeesterde verdachte ontvoering Insiya komt niet naar proces'
RTL

De Amerikaanse Robert B. zal het proces over de ontvoering van de tweejarige Insiya Hemani waarschijnlijk niet bijwonen. Dat blijkt uit navraag van RTL Boulevard. De advocaat van de 49-jarige man zegt dat hij morgen, bij aanvang van het megaproces, zijn cliënt zal vertegenwoordigen.

B. werd in september 2016 op straat overmeesterd nadat de peuter Insiya op brute wijze werd ontvoerd. Hij droeg een taser en tiewraps bij zich. Volgens het Openbaar Ministerie werd hij vanuit de Verenigde Staten ingevlogen om bij de ontvoering de oma van Insiya meester te zijn. Het meisje verbleef bij haar grootmoeder op het moment van de kidnap.

Koningin reageert op noodkreet moeder Insiya
Lees ook

Koningin reageert op noodkreet moeder Insiya

De Amerikaan blijft volhouden dat hij papieren kwam overhandigen en dat hij niet wist dat Insiya ontvoerd zou worden. Maandenlang bleef de man vastzitten, maar in april dit jaar mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten in zijn eigen land.

B. kwam al eerder vrij, maar de politie hield hem in januari aan omdat hij met een smoes probeerde een nieuw paspoort te krijgen. Of de man verplicht wordt het proces bij te wonen is niet bekend. Tevens ontbreekt de reden van zijn afwezigheid. "Op de reden mag ik niet ingaan", laat zijn advocaat Niek Hendriksen weten. "Ik kan enkel zeggen dat ik gemachtigd ben namens hem op te treden."

Verdachte Robert B. tijdens een eerdere zitting© ANP
Verdachte Robert B. tijdens een eerdere zitting