heftig

Bedenker plan ontvoering Insiya betuigt spijt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Petra UrbanBedenker plan ontvoering Insiya betuigt spijt
RTL

Verdachte Willem V. heeft spijt van de ontvoering van Insiya Hemani. Dat vertelde hij maandag in de rechtbank. “Ik dacht alleen maar: what the fuck heb ik gedaan”, zegt V. tegen de rechters.

"Ik kan niet ontkennen dat er geweld is gebruikt"

Het was een hele operatie, de ontvoering van Insiya Hemani. Het plan van de kidnap was tot op de detail uitgewerkt door Willem V., zo bekent de verdachte vanochtend tijdens de eerste dag van de inhoudelijke behandeling. Ook was hij aanwezig bij de ontvoering en bestuurde hij de vluchtauto. “Ik kan niet ontkennen dat er geweld is gebruikt. Alleen dat was niet het plan. Er was duidelijk gezegd: geen geweld”, benadrukte V. maandagmiddag in de rechtbank.

Proces ontvoering Insiya deels uitgesteld om verhoor vader
Lees ook

Proces ontvoering Insiya deels uitgesteld om verhoor vader

De verdachte oud-marinier liet zich door Shehzad Hemani overtuigen van het nut van de ontvoering. Daarbij ging hij af op zijn morele kompas. Ook beschrijft hij zich als labiel tijdens die fase van zijn leven. “Het is hartstikke stom en ik heb er enorm veel spijt van”, zei V. “Ik had vijf projecten tegelijk lopen, ik werkte zestien uur per dag, mijn vader werd in het ziekenhuis opgenomen en ik was ook mantelzorger voor mijn ouders.”

De andere verdachte in de zaak, Daniël C., weigerde verder te verklaren. Dit deed hij eerder wel, maar tijdens de zitting beriep hij zich op zijn zwijgrecht.