aha!

Soy Kroon legt eindelijk eens uit waar zijn naam vandaan komt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Van Der Vorst Ziet SterrenSoy Kroon legt eindelijk eens uit waar zijn naam vandaan komt
RTL

Als Peter van der Vorst voor zijn tv-programma Van Der Vorst Ziet Sterren een bezoekje brengt aan Soy Kroon stelt hij de vraag waar we allemaal al heel lang antwoord op willen hebben: waar komt eigenlijk zijn bijzondere naam vandaan?

"Toen dachten ze: dit hoort zo te zijn"

Soy is niet echt een naam die je elke dag hoort, vandaar dat Peter ook dolgraag wil weten hoe zijn naam ontstaan is. “Ik was ook de eerste Soy in Nederland die geboren werd”, vertelt de soapie lachend. Zij naam is ook eigenlijk een grapje. 

“Mijn ouders die hadden zoiets van als we ooit een kind krijgen wat moeten we dan doen? Welke naam? En toen dachten ze 'weet je wat, we doen gewoon niet moeilijk en draaien onze namen om'.” Zo gezegd, zo gedaan! De vader van Soy heet Jos, waardoor de naam Soj ontstond. 

Holly Mae Brood stelt vriendjelief Soy Kroon gerust
Lees ook

Holly Mae Brood stelt vriendjelief Soy Kroon gerust

Als de ouders van Soy een tripje brengen aan het zonnige Spanje zien ze overal het woord 'soy’ staan, wat in het Spaans betekent ik ben. Ze besluiten ter plekke dat ze de ‘j’ aanpassen naar een ‘y’. “En toen dachten ze: dit hoort zo te zijn", aldus de acteur. Heel fijn dat er nu duidelijkheid is, Soy! 

Lees meer over
Peter van der VorstHolly Mae BroodSoy KroonVan Der Vorst Ziet Sterren