goed nieuws

Jamai Loman heeft een nieuwe nier

Door RTL Boulevard/De Wild In De Middag··Aangepast:
© Instagram @jamailomanJamai Loman heeft een nieuwe nier
RTL

Jamai Loman heeft een succesvolle niertransplantatie ondergaan. Dat vertelde de presentator vandaag in de NPO 2-radioshow De Wild In De Middag. "Mentaal zou ik de marathon kunnen lopen, maar het is misschien verstandig eerst een rondje door het Vondelpark te rennen", aldus Jamai.

"Er staan gelukkig al weer optredens gepland en in januari ga ik weer The Voice doen"

Jamai Loman zegt in De Wild In De Middag een zware tijd achter de rug te hebben. Door toedoen van nierfalen had de normaal zo goedlachse zanger een nieuwe nier nodig. "Er was haast geboden. Ik moest uitgebreid getest worden of mijn lichaam een transplantatie aankan, dat gaat van vaat- tot botonderzoek, maar ook alle potentiele donors moesten onderzocht worden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Uiteindelijk bleek er een match met mijn zwager te zijn en ging daarmee het licht op groen voor de transplantatie."

En dus onderging Jamai zo'n anderhalve maand geleden de zware operatie. "Met veel plezier kan ik zeggen dat de transplantatie achter de rug is, anderhalve maand geleden ben ik met succes getransplanteerd."

Ook op Instagram laat de zanger weten hoe het nu met hem gaat. Hij is al zijn fans ontzettend dankbaar maar bovenal mijn lieve zwager die zijn nier heeft gegeven", schrijft hij bij de post. "Ik pak vanaf nu de draad weer op en ben ontzettend happy!"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jamai Loman verrast samen met Sinterklaas 3 gezinnen
Lees ook

Jamai Loman verrast samen met Sinterklaas 3 gezinnen

Jamai heeft inmiddels het gevoel de hele wereld weer aan te kunnen. "Ik mag alles weer doen wat iedereen doet. Maar ik ga niet meer tot zes uur in de ochtend drinken. Naar het feestcafé van Lil' Kleine gaan lijkt me dan ook geen goed idee, haha."

De presentator vertelt aan radiopresentator Ruud de Wild erg voorzichtig te zijn geworden. "Ik mag alles wel weer, maar het gaat erom of ik het durf. Ik ben heel voorzichtig geworden. Als je zoiets heftigs meemaakt, als je ineens afhankelijk bent van dialyse, dan schrik je daar onwijs van. Voor mijn gevoel kan ik weer een marathon lopen, maar dat lijkt me niet verstandig."

Jamai legt uit nooit bang te zijn geweest dat zijn nierproblemen zouden zorgen voor zijn dood. "Ik heb nooit gedacht dat ik doodging, nee. De artsen zeiden heel snel: je nier is ziek, jij niet. En dat kunnen we oplossen door middel van een dialyse en een transplantatie."

Jamai zegt langzaamaan weer aan het werk te willen gaan. "Ik kan nog geen concert van anderhalf uur geven, maar ik kan wel weer optreden. Er staan gelukkig al weer optredens gepland en in januari ga ik weer The Voice doen."

Lees meer over
Jamai Loman