best friends forever

De koninklijke besties van Willem-Alexander en Máxima

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDe koninklijke besties van Willem-Alexander en Máxima
RTL

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen voor hun werk de hele wereld rond en maken zo overal vrienden. Ben je ook benieuwd wie er in het vriendenboekje van het koninklijk paar staat? Met deze royals kunnen ze heel goed opschieten.

Ons koningshuis heeft een bijzonder goede band met het Zweedse koningshuis. Niet gek dus dat koning Willem-Alexander en kroonprinses Victoria ook echte vrienden zijn geworden. De royals kennen elkaar al jaren en Victoria is zelfs een van de peettantes van prinses Amalia.

© ANP

Ook prins Frederik van Denemarken is echt een vriend van Willem-Alexander. De twee zien elkaar vaak en hebben ook veel contact over de telefoon. Een van de redenen dat Frederik en Willem-Alexander zo close zijn, is het kleine leeftijdsverschil. Onze koning is slechts een jaar ouder.

© ANP

Naast dat Willem-Alexander en Frederik het goed met elkaar kunnen vinden, kunnen ook hun kinderen goed met elkaar opschieten. Prinses Amalia en prins Christian van Denemarken schelen maar twee jaar en gaan veel met elkaar om. De Deense prins was bijvoorbeeld samen met onze prinses te zien op een filmpje op Musically.

© Franne Voigt/Deense Koningshuis/ANP

Máxima kent de andere royals misschien iets korter dan haar echtgenoot, maar ze heeft in korte tijd al hechte vriendschappen opgebouwd. Onze koningin is bijvoorbeeld heel close met koningin Mathilde van België. De twee leerden elkaar kennen toen Máxima speciaal voor Willem-Alexander vanuit New York naar Brussel verhuisde en Nederlands moest leren. Het klikte direct en ze zijn inmiddels dikke vriendinnen. De dames hebben dan ook veel gemeen: ze zijn ongeveer even oud, hebben kinderen van dezelfde leeftijd, zijn allebei carrièrevrouwen en hebben beiden een fantastisch gevoel voor stijl. Mathilde is ook nog eens peettante van prinses Alexia.

© ANP
© ANP

Willem-Alexander en Máxima zijn ook goed bevriend met de Spaanse royals. Koning Felipe en koningin Letizia worden vaak innig gespot met de Oranjes.

Toch is er ook een familietragedie die Máxima en Letizia met elkaar verbind. Beide koninginnen verloren een zus door zelfdoding.

© Getty Images
© Getty Images

Er is nog een royal koppel waar de Oranjes goed mee kunnen opschieten: prins Haakon en prinses Mette-Marit van Noorwegen. Naast alle verplichte staatsbezoeken en bruiloften, gaan ze ook vaak op privébezoek bij elkaar.

© Getty Images

En dat Máxima en Mette-Marit echte vrienden zijn bewijst deze foto maar weer eens. 

© Getty Images
Lees meer over
Koningin MáximaKoning Willem-Alexander