of ik schiet

Patty Brard wint Het Perfecte Plaatje

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPPatty Brard wint Het Perfecte Plaatje
RTL

In de allerlaatste aflevering van Het Perfecte Plaatje vertrekken finalisten Jim Bakkum en Patty Brard naar het schitterende Costa Rico, om de allesbeslissende laatste foto's te maken. Het is Patty die met haar kiekjes de meeste indruk weet te maken en daarmee het derde seizoen wint.

"Ik vind dit echt waanzinnig"

De eerste opdracht die het duo krijgt is het maken van een portret van een ouder iemand in Costa Rica. Maar daar blijft het niet bij, ook de familie moet op het indrukwekkende plaatje staan. En dat blijkt nog niet zo makkelijk...

Toch is het commentaar van de jury lovend. William Rutten vindt de foto's van Jim precies wat ze voor ogen hadden. De beelden van Patty vallen buiten de opdracht, maar vertellen wel een duidelijk verhaal. Patty scoort in de eerste ronde daarom een 8.5, terwijl Jim aan kop gaat met een 9.

Ophef over vertrek Ruben van der Meer uit Het Perfecte Plaatje
Lees ook

Ophef over vertrek Ruben van der Meer uit Het Perfecte Plaatje

Tijdens de tweede fotoserie is de jury minder enthousiast. De foto’s van de BN’ers worden tijdens de finale beoordeeld door professionals uit het vak. William Rutten let vooral op de originaliteit, terwijl documentaire-fotografe Cynthia Boll kijkt of de foto een verhaal vertelt. En dat ontbreekt bij beide. "Leuk bedacht, maar technisch niet gelukt", noemen ze de foto's van Jim, die ze met een 6 beoordelen. Tv-diva Patty is nét een beetje beter en haalt een 6.5, waardoor zowel Jim als Patty eindigen met een 7.5.
 

De laatste opdracht is dan ook allesbepalend. En het is er niet zomaar eentje, maar een natuurserie van drie foto's. En daar steekt Pat volgens Cynthia en William met kop en schouders bovenuit. "De foto's geven het gevoel alsof we erbij zijn. En daar draait het met fotografie natuurlijk om", zegt presentator Tijl Beckand. 

Het is dan ook geen verrassing dat Patty zich de grote winnaar van Het Perfecte plaatje mag noemen. En ze is door het dolle heen: "Het feit dat je met een beetje hulp en doorzettingsvermogen op je oude dag zo'n hobby kunt bewerkstellen", begint ze. "Ik vind dit echt waanzinnig."

In Het Perfecte Plaatje streden acht bekende Nederlanders voor een plek in de finale van het fotoprogramma. Herman den Blijker, Marlijn Weerdenburg, Ruben van der Meer, Lieke van Lexmond, Ryanne van Dorst en Mari van de Ven vielen al eerder af.