wauw

Kayden verovert alle harten met bijzondere auditie in HGT

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Holland's Got TalentKayden verovert alle harten met bijzondere auditie in HGT
RTL

De 16-jarige Kayden maakt veel indruk tijdens zijn auditie met het nummer The Man Who Can't Be Moved, van The Script. Niet alleen met zijn stem, maar ook met zijn bijzondere verhaal.

"Je moet kunnen zijn wie je bent, niet alleen in dit land, maar in de hele wereld"

Muziek betekent alles voor de 16-jarige zanger. "Als ik verdrietig ben, als ik boos ben, als ik blij ben; eigenlijk alles." Zingen is dan ook een uitlaatklep geworden, die hem door de donkere dagen sleept. En die zijn er helaas vaak genoeg... Kayden is namelijk geboren als een meisje, maar voelt zich diep van binnen altijd al een jongen. "Iedereen vond het lastig”, waarmee hij stiekem doelt op zijn ouders, die hem nog altijd niet volledig accepteren.

Hij streeft dan ook naar acceptatie. Iets was helaas te laat kwam voor een goede vriend van hem, die recent zelfmoord pleegde. Hoe cru het ook klinkt, dat heeft hem wel geïnspireerd dit podium op te zoeken."Het heeft mij ook motivatie te geven om door te gaan, en iets moois van het leven te maken", vertelt Kayden in de camera.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Shinshan maakt indruk bij Holland's Got Talent
Lees ook

Shinshan maakt indruk bij Holland's Got Talent

Na zijn auditie krijgt hij een staande ovatie van zowel een ontroerde jury, als het publiek. Iedereen is geraakt door zijn bijzondere verhaal, en zijn prachtige stem. "Dat komt wel binnen”, laat Chantal met tranen in haar ogen eten. Ze is dan ook diep onder de indruk van de wijsheid van de 16-jarige Kayden. "Ik hoop dat al jouw dromen uitkomen, en dat je nog gelukkiger wordt met alle veranderingen dan dat je al bent. Ik weet in ieder geval dat je qua muziek wel verder door mag dromen. Want er zit echt potentie in, je hebt hartstikke veel talent.”

Ook Paul is stil van de auditie. "Jij bewijst dat het echt moet. Je moet kunnen zijn wie je bent, niet alleen in dit land, maar in de hele wereld”, wijst hij hem terecht. Er is dan ook geen twijfel over mogelijk: Kayden móét door naar de volgende ronde om zijn verhaal te vertellen. Paul is zelfs zó zeker van het talent van Kayden, dat ‘ie op de gouden knop drukt. Waardoor Kayden meteen door is naar de halve finale. Wauw!

De volledige aflevering met Kayden terugzien? Dan kan hier.

Lees meer over
Holland's Got Talent