zwijgrecht

Boef voelt zich niet serieus genomen door het OM

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBoef voelt zich niet serieus genomen door het OM
RTL

Rapper Boef staat vandaag voor de rechter in Breda omdat hij zich moet verantwoorden voor meerdere snelheidsovertredingen. Zojuist is bekend geworden dat de rapper geen vragen gaat beantwoorden, hij voelt zich namelijk niet serieus genomen door het Openbaar Ministerie.

"Reden waarom ik hier ben is uit respect voor de rechter"

Op Twitter laat rechtbankverslaggever Saskia Belleman van de Telegraaf weten dat Boef meerdere snelheidsovertredingen heeft gemaakt. "Tussen 27 maart en juni 2016 beging hij maar liefst 6 of 7 grove overtredingen. Hij reed op verschillende dagen 176, 153, 149, 163, 165 en 181 kilometer per uur, waar maximaal tussen de 100 en 130 km per uur was toegestaan."

'Politie moet in actie komen tijdens concert Boef'
Lees ook

'Politie moet in actie komen tijdens concert Boef'

De meest heftige overtreding is er eentje van ruim 300 kilometer per uur. In een filmpje, wat Boef zelf op YouTube heeft gezet, is te zien hoe hij met een enorme snelheid over de snelweg racet. 

Wanneer de rechter Boef vraagt of hij op het filmpje te zien is, antwoord de rapper met: "Ik zal beginnen met goedemiddag, meneer de rechter. De reden waarom ik hier ben is uit respect voor de rechter." Vervolgens geeft hij aan dat het OM hem oneerlijk zou behandelen.

Dat is de reden voor Boef om zich te beroepen op zijn zwijgrecht. Hij wil alleen nog persoonlijke vragen beantwoorden, maar niks over de snelheidsovertredingen. 

Ook laat de rapper weten dat hij het raar vindt dat hij de enige is die moet komen opdagen terwijl er meerdere jongens te zien zijn op het filmpje. 

De rechtszaak is op dit moment nog steeds bezig. Updates volgen!

Lees meer over
Boef