kroon op he werk

Evers Staat Op wint Gouden RadioRing

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEvers Staat Op wint Gouden RadioRing
RTL

Het radioprogramma Evers Staat Op (Radio 538) heeft donderdagavond de Gouden RadioRing 2018 gewonnen, de jaarlijkse publieksprijs voor het beste radioprogramma. "Fantastisch dat we hem nu krijgen, nu we het eigenlijk niet meer maken."

Edwin Evers: 'Ik ben super blij'

Edwin Evers nam de prijs in ontvangst en kreeg een staande ovatie van zijn radiocollega's. "Wauw. Ik ben echt super blij", zo reageert hij. "We wonnen onze eerste RadioRing in 2006. Echt fantastisch dat we hem nu krijgen voor iets wat we nu eigenlijk niet meer doen."

'Nieuwe ritme bevalt goed'

Op 21 december stopte het programma Evers Staat Op na 4088 uitzendingen. Daarmee kwam ook een einde aan het vroege opstaan voor Evers. "Veel mensen vroegen vanavond aan me hoe het nieuwe ritme bevalt. Nou, dat bevalt goed. Ik verveel me nog geen moment."

Tijdens het Radio Gala in Theater Gooiland in Hilversum reikte Humberto Tan de prijs uit. De andere kanshebbers waren de radioprogramma's Somertijd (Radio 10), Vroege Vogels (NPO Radio 1), The Friday Move (BNR) en Club Ondersteboven van Slam!.

Marieke Elsinga wint Zilveren RadioSter
Lees ook

Marieke Elsinga wint Zilveren RadioSter

De Gouden RadioRing werd donderdag voor de dertiende keer uitgereikt. Vorig jaar ging de Gouden RadioRing naar het programma Ekdom in de ochtend van Gerard Ekdom op NPO Radio 2.

Lees meer over
Edwin EversRadio 538Radio