thriller

Michael Jackson-docu Leaving Neverland op Nederlandse tv te zien

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
© ANPMichael Jackson-docu Leaving Neverland op Nederlandse tv te zien
RTL

De spraakmakende documentaire over Michael Jackson wordt ook in Nederland uitgezonden. De vier uur durende film Leaving Neverland, waarin twee jongens het popicoon beschuldigen van seksueel misbruik, is op 8 maart in zijn geheel te zien op NPO 3. Dat heeft de VPRO woensdag bekendgemaakt.

"Weer publiekelijk aan de schandpaal werd genageld"

In de documentaire vertellen twee mannen afzonderlijk van elkaar hoe ze eind jaren tachtig, als 7 en 10-jarige jongens, bevriend raakten met Jackson en jarenlang misleid en misbruikt werden. De documentaire ging vorige maand in première op het Sundance Film Festival in Utah en deed flink wat stof opwaaien. De familie Jackson verwierp Leaving Neverland en liet weten het vreselijk te vinden dat de zanger "weer publiekelijk aan de schandpaal werd genageld". De recensies van de film waren echter overwegend positief en de twee mannen kregen op Sundance een luid applaus.

Michael Jackson lachte om beschuldigingen kindermisbruik
Lees ook

Michael Jackson lachte om beschuldigingen kindermisbruik

Neverland in de titel van de documentaire verwijst naar het gelijknamige landgoed waar Michael voorheen woonde. Hier werd in 2003 een inval werd gedaan nadat er meldingen over misbruik van een 13-jarige jongen binnenkwamen. Er volgde een rechtszaak tegen The King of Pop, maar in 2005 werd hij vrijgesproken van veertien aanklachten tegen hem. Michael Jackson overleed in juni 2009.

Lees meer over
Michael Jackson