vallende ster

Zanger R. Kelly aangeklaagd om seksueel misbruik

Door RTL Nieuws/ANP··Aangepast:
© AFPZanger R. Kelly aangeklaagd om seksueel misbruik
RTL

De openbaar aanklager in de Amerikaanse staat Illinois heeft zanger R. Kelly officieel in staat van beschuldiging gesteld vanwege seksueel misbruik. De aanklacht telt tien punten. Een rechter in Cook County heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, meldt de Chicago Sun Times op basis van rechtbankdocumenten. De zaak tegen de zanger gaat volgens de krant op 8 maart van start.

"Het is voorbij"

De advocaat van R. Kelly kon tegenover de Chicago Sun Times niet direct reageren. Hij was nog niet op de hoogte van de aanklacht.

Michael Avenatti, de advocaat die al maanden bezig is met een onderzoek naar de zanger, reageerde verheugd via Twitter. "Het is voorbij", schreef hij. "Na 25 jaar van het seksueel misbruiken en mishandelen van minderjarige meisjes is de dag van afrekening aangebroken voor R. Kelly."

Twee nieuwe vrouwen beschuldigen R. Kelly van misbruik
Lees ook

Twee nieuwe vrouwen beschuldigen R. Kelly van misbruik

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De advocaat zei eerder deze maand dat er nieuw bewijsmateriaal was opgedoken tegen R. Kelly. Avenatti onthulde dat hij sinds april vorig jaar bezig is met het onderzoeken van een tot nu onbekende sekstape van de zanger met een minderjarig meisje.

Donderdag kwam naar buiten dat twee nieuwe vrouwen R. Kelly hadden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag. De zanger ligt al jaren onder vuur vanwege het vermeende misbruik van vrouwen en minderjarige meisjes. Vorig jaar gingen er verhalen de ronde dat hij er een sekssekte op na zou houden, waarin vrouwen onder dwang zitten zonder enig contact met de buitenwereld. Begin dit jaar laaide de storm rond R. Kelly weer op vanwege het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen hem beschuldigen van misbruik.

Lees meer over
R. Kelly