gouden keel

Glennis Grace openhartig over depressie

Door RTL Boulevard/&C··Aangepast:
© ANPGlennis Grace openhartig over depressie
RTL

In de nieuwe editie van &C, het blad van Chantal Janzen, doet Glennis Grace een boekje open over haar depressie. “Ik wilde niet meer zingen."

"Door die depressie was ik nergens blij mee"

Glennis was nog geen zestien lentes jong toen ze de Soundmixshow won. In één klap werd ze beroemd en trad ze overal op. Dit succes zorgde voor optredens tot soms wel drie uur in de nacht, terwijl dat eigenlijk helemaal niet mocht. Ze raakte in een depressie en wilde niet meer zingen. "Dat was echt heftig. En daardoor raakte ik heel snel opgebrand", vertelt ze eerlijk in het blad. 

Sinds haar negende werd ze al overal neergezet om "een kunstje te vertonen", waardoor Glennis niet de kans kreeg om kind te zijn. Waardoor de zangeres, naar eigen zeggen, ontzettend veel gemist heeft. "Daardoor ging ik achteraf heel erg terugverlangen naar school."

Glennis Grace heeft een compleet nieuwe look
Lees ook

Glennis Grace heeft een compleet nieuwe look

Toch deed ze thuis net alsof haar neus bloedde en trok ze op haar zestiende in bij een man die veel ouder was. "Dat vonden mijn ouders niet leuk, maar mijn moeder scheelt 24 jaar met mijn vader, dus ik vond dat ze geen recht van spreken had."

Al bleek deze relatie al snel toxisch te zijn. "Ik mocht geen telefoon, ik mocht niet uit", vertelt ze over haar ex. "Op een gegeven moment deed ik dat toch, en toen besefte ik: ik wil mijn vleugels uitslaan, ik wil uitgaan, ik wil weer naar school. Door die depressie was ik nergens blij mee, óók niet met hem."

Het hele interview met Glennis is nu te lezen in de nieuwste editie van &C.

Lees meer over
Glennis Grace