Carrièreswitch

Marc de Hond maakt acteerdebuut in BBC-serie

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
Marc de Hond maakt acteerdebuut in BBC-serie
RTL

Marc de Hond duikt vanaf zondag op in de BBC-serie Baptiste. De presentator en programmamaker heeft een bijrol te pakken in de spin-off van The Missing, verklapte hij vrijdag op Facebook. carrière

"Ze zochten een knappe man van rond de 40 in een rolstoel, dus dat werd ik"

Marc tipte de Britse serie, die zich grotendeels afspeelt in Amsterdam, aan zijn volgers. "En dat zeg ik niet (alleen) omdat ik er zelf een heel bescheiden rolletje in speel, waar ik verder niets anders over mag zeggen dan dat ik zondag wellicht mijn 'acteerdebuut' maak in een grote internationale tv-serie."

Marc de Hond vraagt vriendin ten huwelijk
Lees ook

Marc de Hond vraagt vriendin ten huwelijk

Hoewel Marc schrijft dat hij niets mag vertellen over zijn acteerprestaties, laat hij BuzzE weten dat de opnamen afgelopen najaar hebben plaatsgevonden in België. "Het was supertof om een keer mee te maken. Gewoon zestig man crew om één scène te filmen."

Volgens Marc heeft hij zijn rol te danken aan het feit dat "Engelse tv-makers als ze een karakter in een rolstoel hebben, gaan zoeken naar een 'acteur' die ook echt in een rolstoel zit". "Ze zochten een knappe man van rond de 40 in een rolstoel, dus dat werd ik", grapt Marc.

Marc wordt momenteel behandeld voor blaaskanker. Vanwege de ziekte moest hij in december de tournee van zijn theatershow afgelasten. Ondertussen heeft hij de derde chemokuur achter de rug, deelde Marc donderdag met zijn volgers. "Inmiddels slaap ik alweer drie weken thuis, zonder extra ziekenhuisopnames. Volgende week heb ik de belangrijke ct-scan die moet uitwijzen hoe effectief de behandeling is..."

Lees meer over
Marc de HondTv-programma