Verdrietig

Lieke van Lexmond: 'Mijn leven draait nu om mijn gezin'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPLieke van Lexmond: 'Mijn leven draait nu om mijn gezin'
RTL

Lieke van Lexmond heeft openhartig gesproken met het tijdschrift Story over haar schildklierproblemen. De presentatrice ontdekte een knobbel in haar nek. "Ik was zó bang."

"Dagenlang hebben we in spanning gezeten of het kanker zou zijn"

Lieke kreeg de schrik van haar leven toen ze vorig jaar ontdekte dat er een knobbel in haar nek zat. In eerste instantie had de presentatrice besloten niets te zeggen hierover, maar het viel mensen op dat ze een litteken in haar nek had. "Daarom wil ik er ook niet meer geheimzinnig over doen", legt ze uit. "Ik ben aan mijn schildklier geopereerd omdat er een verdachte knobbel zat." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lieke van Lexmond is blij dat 2018 voorbij is
Lees ook

Lieke van Lexmond is blij dat 2018 voorbij is

Of de knobbel goed- of kwaadaardig zou zijn, werd pas na de behandeling duidelijk. "Dagenlang hebben we in spanning gezeten of het kanker zou zijn", vertelt Lieke over de wachtperiode. "Ik keek naar mijn kindjes en wist opeens niet meer of ik hen wel zou zien opgroeien." De actrice is samen met haar man Bas de trotse ouders van zoontje Vik van vier en zoontje Zef van twee. Er spookte van alles door haar hoofd over haar en hun toekomst tijdens die periode. "Je wilt bij je gezin blijven!" 

Het was gelukkig loos alarm. De knobbel bleek goedaardig te zijn, maar een deel van haar schildklier is er uitgehaald tijdens de operatie. Het is Lieke niet in de koude kleren gaan zitten. "Ineens weet je wat tegenslag is. Mijn leven is altijd voorspoedig verlopen", legt ze uit. Het stel staat anders in het leven sinds deze periode. "Je gaat wat je hebt koesteren. En ik heb Bas ook leren kennen als een man op wie ik in moeilijke tijden kan bouwen." 

Lieke en Bas hebben behoorlijk wat geleerd over het leven dankzij deze schok. "We nemen elkaar niet meer voor lief en blijven helder naar elkaar toe. Het hoeft van ons ook allemaal niet meer zo groots. Zeker nu in door het oog van de naald ben gekropen." De glitter en glamour laat de presentatrice nu makkelijk achter om er vaker voor haar gezin te zijn. "Ik zit nu in een andere fase van mijn leven. Mijn leven draait nu om mijn man en gezin!"

Lees meer over
Lieke van LexmondLiefdeHuwelijkBabyKanker